Debut nefast pentru Robert Lupu la cârma naționalei de futsal: România – Serbia 1-5

Meciul amical de futsal dintre nationala Romaniei si cea a Serbiei disputat la Sala Constantin Jude din Timisoara, joi 26 noiembrie 2015. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAXFOTO

Robert Lupu, la time-out, în mijlocul elevilor săi de la echipa națională (Foto: Sebastian Tătaru)

Naționala de futsal a României a pierdut amicalul susținut ieri, la Timișoara, în fața reprezentativei Serbiei, gazda Campionatului European din 2016. „Plavii” s-au impus cu 5-1, la capătul unui meci în care echilibrul s-a păstrat totuși până spre final, când vizitatorii s-au desprins.

În prima repriză, niciuna dintre echipe nu a excelat. România a găsit cu greu drumul spre poartă, dar sârbii s-au dovedit mai inspirați la acest capitol și au marcat prin Radovanovic. Oaspeții puteau intra la pauză cu un avans mai consistent, dar au lovit de două ori bara. De partea cealaltă, România a ratat o lovitură de pedeapsă prin Cristian Matei, în ultimul minut al primei reprize.

Serbia a început mai bine și repriza secundă, acțiunile sale de atac fiind mult mai decise decât cele ale gazdelor. În minutul 22, jucătorul lui Autobergamo, Adrian Pânzaru, a salvat de pe linia porții un nou gol, după ce colegul său de la echipa de club, Petrișor Tonița, fusese depășit. Apoi, Serbia a lovit pentru a treia oară bara în această întâlnir, pentru ca Filipovic să facă în cele din urmă 2-0 în minutul 29, dintr-o pasă venită de la căpitanul Kocic.

România a reușit să reducă din diferență în minutul 31, prin Mimi Stoica, dintr-o pasă a căpitanului Emil Răducu. Tricolorii au sperat că pot reveni în joc, dar n-au mai găsit drumul spre poarta „plavilor”. În schimb, Serbia, cu un Mladen Kocic în formă de zile mari, s-a distanțat și chiar a dat proporții scorului. În minutul 36, Kocic a făcut 3-1, reluând simplu pasa lui Simic. Apoi, în minutul 39, rolurile s-au inversat, iar Simic a pus latul în fața porții, pentru 4-1, din pasa lui Kocic. În fine, Serbia a marcat golul 5 în secvențele de final, prin Stojkovic, care a scăpat pe contraatac și a înscris elegant, pe lângă Tonița.

În echipa României, au evoluat doar doi jucători de la Informatica Timișoara. E vorba despre portarul Vlad Iancu și de Ion Al-Ioani. Au lipsit Florin Matei, accidentat în meciul de campionat cu Dunărea Călărași, dar și noul selecționer, Robert Lupu, care la final și-a anunțat retragerea din postura de jucător la prima reprezentativă a țării.

About Gabriel Toth

Leave a Reply