Dan Constantinescu: „Putem compensa prin unitate de grup, ambiție și cu sprijinul suporterilor”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica pornește astăzi în prima deplasare din liga secundă. Nou-promovata joacă mâine după-amiază, la Râmnicu Vâlcea, în compania formației din localitate, cotată cu șanse reale în lupta pentru promovare din acest sezon. Alb-violeții sunt însă încrezători în șansa lor, iar mijlocașul Dan Constantinescu, unul dintre nou-veniții din această vară care au lăsat o impresie plăcută în pregătiri și în jocul cu Chindia, e convins că el și colegii săi pot reuși un meci bun mâine, pe malul Oltului.

Dan Constantinescu a vorbit despre adversarul de mâine, CSM Râmnicu Vâlcea, o formație care s-a întărit consistent în pauza de vară.

„Din punctul meu de vedere, ne așteaptă un meci foarte greu. Vâlcea a adus foarte mulți jucători noi, cu experiență. Nu știu cât de închegat va fi lotul nu știu cât de bine stau ei la relațiile de joc. Dar sunt jucători cu experiență și sigur va fi un joc greu. Vâlcea e o echipă bună, așa a fost și în sezonul trecut, dar totul depinde de noi pentru a reuși un joc bun acolo”, a spus Constantinescu.

Mijlocașul central al lui ASU Politehnica spune că el și colegii săi au trecut rapid peste amărăciunea eșecului din prima etapă, din fața Chindiei Târgoviște. „Sâmbătă, după meci, totul a trecut. Domnul profesor ne-a spus să ținem capul sus. Am făcut un meci bun din punctul meu de vedere, câteva greșeli personale ne-au costat scump în acel joc, dar asta e, mergem înainte! A fost abia prima etapă, mai sunt multe meciuri de jucat și cu siguranță vom recupera punctele pierdute pe parcurs”, a mai spus Constantinescu.

Mijlocașul care va împlini 23 de ani pe 12 octombrie spune că se simte foarte bine în tricoul alb-violet și consideră că ASU Politehnica poate avea câteva atuuri importante în acest sezon față de celelalte competitoare.

„Mă simt foarte bine, sper să încep să joc și mai bine de la meci la meci. Depinde foarte mult și de mine, de randamentul pe care îl dau la antrenamente. Totul se întâmplă într-un mediu foarte frumos aici, sunt foarte fericit. Atuul nostru poate fi unitatea de grup. Știe toată lumea, nu avem experiență mare, sunt foarte puțini jucători între noi care au mai evoluat la Divizia B. Suntem tineri, deci putem compensa prin unitate de grup, dorință, ambiție și, bineînțeles, cu sprijinul suporterilor. Ei sunt un atu important pentru noi, ne pot împinge din spate în multe momente. Și sâmbătă au fost alături de noi tot meciul, ne-au încurajat 90 de minute și ne-au ajutat foarte mult”, e de părere Dan Constantinescu.

Partida CSM Râmnicu Vâlcea – ASU Politehnica va deschide etapa a 2-a a eșalonului secund și se va disputa mâine, de la ora 17.30, în transmisiune directă la Digi Sport 2.

About Gabriel Toth

Leave a Reply