Cu șase timișoreni în teren, Bucharest Wolves pierde la zero în Anglia

1390494_10151902873993270_1641396546_n

Selecționata divizionară Bucharest Wolves își încheie parcursul din AMLIN Challenge Cup cu un eșec dur, 0-28, pe terenul englezilor de la Newcastle Falcons. În jocul de pe Kingston Park au fost implicați șase jucători ai campioanei României, RCM Timișoara, cinci dintre ei titulari în echipa aliniată de Lynn Howells.

Newcastle a controlat meciul încă din start, marcând primul eseu al partidei în minutul 2, prin aripa Ryan Shortland. Până în minutul 20, englezii s-au distanțat la 11-0, grație loviturilor de pedeapsă transformate de Rory Clegg. Cu două minute înainte de pauză, „șoimii” au beneficiat de un eseu de penalizare, transformat de Clegg, care stabilea scorul primei reprize la 18-0. În partea a doua a jocului, Newcastle a continuat să puncteze, în vreme ce selecționata românească nu a găsit soluții pentru anularea zeroului de pe tabelă. Clegg a urcat scorul la 21-0, dintr-o penalitate, în minutul 54, pentru ca, spre final, Tom Catterick să marcheze al treilea eseu al partidei, transformat de Phil Goldman.  Să mai spunem că, „lupii” au evoluat chiar cu doi oameni mai puțin, în cea de-a doua jumătate a reprizei secunde, după eliminările lui Paula Kinikinilau și Constantin Pristavița. Mai mult, în minutul 76, Valentin Calafeteanu, revenit pe teren după o schimbare temporară cu Wiringi, a văzut cartonașul roșu.

Selecționerul Lynn Howells a apelat la cinci jucători de la RCM Timișoara în echipa de start. Doar Vali Popârlan și Paula Kinikinilau au fost integraliști, în vreme ce căpitanul Stelian Burcea a fost înlocuit, în minutul 54, de Daniel Ianuș, datorită unei accidentări la gleznă. Singurul timișorean de pe banca de rezerve, Alexandru Țăruș, a intrat în minutul 45, în locul lui Vlad Bădălicescu.

Iată echipa utilizată în această seară de Bucharest Wolves:

15. Tibi Conache; 14. Florin Ioniță, 13. Paula Kinikinilau, 12. Florin Vlaicu, 11. Ionuț Dumitru; 10. Vali Calafeteanu, 9. Florin Surugiu; 1. Petru Tamba, 2. Eugen Căpățână, 3. Vlad Bădălicescu, 4. Andrei Bucurescu, 5. Valentin Popârlan, 6. Viorel Lucaci, 7. Alexandru Mitu, 8. Stelian Burcea (c)

Au mai intrat: 16. Florin Bârdașu, 17. Constantin Pristavița, 18. Alexandru Țăruș, 19. Adrian Ion, 20. Daniel Ianuș, 21. Ciprian Căplescu, 22. Mike Wiringi.

About Gabriel Toth