CSU Poli încearcă o surpriză în ultima etapă a campionatului

CSU Poli - CS Caras Severin (12)
CSU Poli va evolua sâmbătă la Constanța, pe terenul echipei ce domină de câțiva ani buni întrecerea internă. Deși majoritatea jucătorilor, alături de antrenorul Gligore Czari, se află la ultimul joc de campionat sub culorile alb-violete, timișorenii promit că vor încerca să scoată maximum din acest joc.

CSU Poli va evolua sâmbătă la Constanța, pe terenul vechii și noii campioane a României. Deși aparent e un meci fără presiune pentru alb-violeți, aceștia vor fi motivați să scoată măcar un punct la malul mării, pentru a-și îndeplini norma trasată în iarnă de conducere și a-și încasa salariile integrale.

„Ne deplasămpe terenul unei echipe ce de câțiva ani nu mai are adversară în campionat. Mergem să facem un joc bun, mai avem un punct până la îndeplinirea obiectivului pentru returul de campionat. Suntem profesioniști, chiar dacă suntem unde suntem, mergem să jucăm handbal. Nu e presiune asupra noastră, nu e presiune nici asupra Constanței, deci sperăm să facem o propagandă bună handbalului. Dacă anul trecut Poli a reușit să scoată un punct la Constanța, nu văd de ce nu s-ar putea și în acest an”, a declarat Gligore Czari.

Laitmotviul acestui sezon la CSU Poli au fost accidentările, de care „studenții” nu scapă nici în ultima etapă. Halcă, Antonaru și Torbica sunt în continuare nerefăcuți, în vreme ce o problemă familială pune sub semnul întrebării utilizarea portarului Răzvan Vâlceanu la Constanța.

Pentru o bună parte a actualului lot, partida de sâmbătă, de la Constanța, va fi ultima confruntare de Ligă Națională în tricoul alb-violet. Mai mult decât atât, conducerea clubului timișorean a anunțat săptămâna trecută și despărțirea de antrenorul Gligore Czari. Cu toate acestea, „studenții” promit să dea maximum, în meciul de la Constanța și apoi în campania din Cupa României, pentru a putea părăsi apoi corabia cu fruntea sus. „Ei sunt profesioniști, chiar dacă își termină contractul. Deși în țara noastră profesionismul nu e încă unde ar trebui să fie, băieții au mentalitatea asta, vor să-și ducă la bun sfârșit angajamentul, iar cei care vor pleca, vor să o facă cu capul sus. Ideea mea tot timpu a fost să câștigăm, indiferent contra cui jucăm, pentru a demonstra că se poate juca un handbal bun și la Timișoara. Asta e mentalitatea mea, să fiu învingător, indiferent dacă jucăm handbal, fotbal sau cărți. Cu băieții am lucrat deja 4-5 luni și cred că au înțeles deja acest lucru”, a mai spus Czari.

Partida HCM Constanța – CSU Poli Timișoara va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 18.

About Gabriel Toth

Leave a Reply