Cosmin Petruescu, înaintea confruntării cu Sepsi: „Suntem Politehnica Timișoara, iar pentru noi fiecare meci contează!”

Foto: Raluca Pandor

Politehnica Timișoara se pregătește de a treia prezență consecutivă în șaisprezecimile de finală din Cupa României. Alb-violeții vor întâlni mâine seară, la lumina reflectoarelor de pe „Dan Păltinișanu”, una dintre echipele în formă ale Ligii I, Sepsi Sfântu Gheorghe.

Chiar dacă nu e vorba despre un adversar extrem de atractiv la publicul larg, Sepsi e o echipă bine organizată, incomodă pentru oricare dintre adversarii din primul eșalon, mărturie stând rezultatele din acest început de sezon. Și totuși, ultimul rezultat al covăsnenilor a fost nefavorabil, ei obținând o remiză în duelul cu FC Voluntari, de pe teren propriu, abia în prelungiri, grație reușitei francezului Tandia.

„Cred că este singura echipă care nu a câștigat meciul dinaintea confruntării cu noi. Am mai spus și înaintea jocului cu CS Mioveni că toate echipele pe care le-am întâlnit aveau un moral foarte bun înaintea confruntărilor cu noi. Din punct de vedere valoric, al eșalonului în care evoluează și, nu în ultimul rând, prin forma sportivă pe care o arată, în ciuda rezultatului de egalitate obținut în ultimele secunde cu Voluntari, e clar că Sepsi pornește favorită conform calculelor hârtiei. Cu toate acestea, jucăm pe teren propriu și am demonstrat în toate aceste meciuri că putem juca de la egal la egal cu toate echipele din campionatul nostru. Din punctul meu de vedere, Petrolul, „U” Cluj sau Chindia nu sunt foarte departe de ceea ce înseamnă Liga I, ca lot, condiții și joc practicat. Acesta e unul dintre motivele care ne dau speranțe că putem face un joc bun și, la final, să obținem o calificare care să îi bucure pe suporterii noștri, care ne-am obișnuit să fie alături de noi în orice meci. Înaintea ultimei etape din Liga I, Sepsi era echipa de pe locul 3 și avea un punct mai puțin decât liderul. Ne-am obișnuit să fim ghinioniștii de serviciu, pentru că am căzut cu cel mai greu adversar din urna a doua”, a declarat Cosmin Petruescu.

Întrebat dacă și-ar mai dori un meci cu prelungiri, cum a fost și cel din precedentul tur al Cupei, cu Ripensia, „Conferențiarul” a răspuns: „Abia aștept! Dacă rezultatul va fi la fel ca în confruntarea cu Ripensia, chiar nu mai contează. Îmi doresc orice scenariu în care rezultatul să fie de partea noastră”.

„Poate mi-aș fi dorit o zi în plus de odihnă înaintea meciului cu Sepsi, în detrimentul unei zile libere înaintea unui meci de campionat. Asta nu înseamnă că îi desconsiderăm pe cei de la Daco-Getica, dar meciurile din Cupa României sunt eliminatorii, pe când eventualele puncte pierdute în campionat se mai pot recupera. De aceea spun, mi-aș fi dorit să avem o prospețime mai mare, o zi în plus de odihnă, înaintea unui meci de Cupa României. Dar acestea sunt programările și trebuie să ne adaptăm. Nu căutăm scuze și mergem mai departe. Suntem Politehnica Timișoara, iar pentru noi fiecare partidă contează. Din punctul de vedere al jocului, al imaginii și al rezultatelor”, a mai spus Cosmin Petruescu.

Partida Politehnica Timișoara – Sepsi Sfântu Gheorghe, din șaisprezecimile de finală ale Cupei României, va avea loc mâine seară, de la ora 19.00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

About Gabriel Toth