Cosmin Petruescu: „Forța ofensivă a gazdelor ne-a obligat să ne apărăm cu mai mulți jucători”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

CSM Lugoj, prima formație care a reușit să o învingă pe ASU Politehnica în actualul sezon, le-a făcut viață grea alb-violeților și în returul de ieri, de pe „Știința”. Timișorenii s-au impus cu 2-1, la capătul unui meci în care lugojenii s-au apărat pe mai multe linii. Totuși, antrenorul Cosmin Petruescu spune că intenția echipei sale nu a fost să se apere supranumeric în jocul de la Timișoara.

Tehnicianul formației lugojene a felicitat-o pe ASU Politehnica pentru victorie, urându-i succes în drumul spre promovarea în liga secundă.

„Profit de ocazie pentru a o felicita pe Poli pentru victorie și pentru parcursul din acest sezon. E firesc, mi-aș dori ca o echipă din județul Timiș să promoveze la finalul acestui sezon, dar asta nu înseamnă că nu am venit să jucăm fotbal. Am avut unele probleme de efectiv, am fost forțați să facem anumite improvizații pe unele posturi. Gândul nostru a fost să jucăm fotbal, nu am venit să ne așezăm în defensivă cu doi închizători și patru fundași și să bubuim toate mingile. Am jucat cu doi fundași care provin din mijlocași, cu un număr 10 în spatele celor două vârfuri. Cel puțin asta a fost intenția noastră, dar forța ofensivă a gazdelor ne-a împins de multe ori în situația de a ne apăra și cu jucătorii de la care așteptam mai multă prospețime pe faza ofensivă”, a declarat Cosmin Petruescu.

Antrenorul vizitatorilor consideră că elevii săi s-au lăsat în unele momente copleșiți de atmosfera din tribune, un aspect care pentru alb-violeți a intrat deja în obișnuință.

„Îmi pare rău că în repriza a doua am fost forțați să facem pasul înapoi, nu ne-am dorit acest lucru. Din păcate, atât am reușit în această partidă. Eu cred că a fost un spectacol fotbalistic, cu un public minunat, o vreme superbă, teren impecabil și cred că oamenii care au venit pe stadion nu au avut ce regreta. Per total, sunt mulțumit de atitudinea pe care au avut-o jucătorii mei, deși au fost momente când, din punct de vedere mental, nu ne-am ridicat la nivelul adversarului. Poli e mai obișnuită cu publicul, care o împinge de la spate”, a mai spus Petruescu.

Lugojenii au protestat la ambele goluri ale timișorenilor din meciul de ieri, solicitând fault în atac la Tulcan și Giuricici. Cosmin Petruescu nu a dorit să se pronunțe însă asupra celor două faze, deși admite că echipa sa a fost dezavantajată de deciziile arbitrilor în precedentele trei meciuri de campionat.

„Nu aș vrea să comentez arbitrajul. Tot ce pot să spun e că e a patra etapă la rând în care am avut astfel de probleme, dar cred că din cele patru etape, aici am avut cel mai bun arbitraj. E greu să mă pronunț dacă a fost fault în atac la cele două goluri. Eram departe de fază, 60 de metri la primul gol, 40 de metri la golul al doilea, mi-ar fi imposibil, oricât de subiectiv aș fi, să spun dacă a fost sau n-a fost fault”, a mai spus Petruescu.

CSM Lugoj rămâne cu un singur punct agonisit în retur, cel din remiza de acasă, 0-0, în prima etapă, cu CSU II Craiova. Eșecul de la Timișoara e, așadar, al treilea consecutiv pentru băieții lui Cosmin Petruescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply