Cosmin Petruescu, după victoria cu Zimbru: „Sunt mulțumit de prestație și de rezultat”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

În ultimul test al verii, Politehnica Timișoara s-a impus cu 1-0 în fața basarabenilor de la Zimbru Chișinău, într-un joc disputat pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Unicul gol al întâlnirii i-a aparținut lui Gelu Velici, care a marcat cu un șut din afara careului, în minutul 72. Antrenorul Cosmin Petruescu s-a declarat mulțumit de prestația și de implicarea elevilor săi și se gândește deja la confruntarea din prima etapă a Ligii a II-a, care va avea loc peste exact o săptămână, tot pe „Marele Oval”, cu Chindia Târgoviște.

„Cred eu că am făcut un joc bun, am avut o altă atitudine față de precedentul joc de verificare. Sunt mulțumit de prestație și de rezultat, de faza de apărare, pentru că nu am dat prea multe posibilități adversarului de a se apropia de poarta noastră, iar pe faza de atac am avut o posesie mai bună. Am pus o presiune constantă pe poarta adversă. Am întâlnit un adversar bun, din eșalonul de elită al Moldovei. Cei de la Zimbru sunt într-o fază mai avansată a pregătirii, dacă ținem cont că în Republica Moldova se joacă după sistemul primăvară-toamnă, iar ei se pregătesc să înceapă returul. Una peste alta, cred că a fost un test util, am dat tuturor jucătorilor posibilitatea să bifeze minute, unii mai multe, alții mai puține”, a declarat Petruescu.

„Conferențiarul” l-a felicitat și pe Gelu Velici, care a înclinat balanța printr-o execuție de excepție, în minutul 72, bară-gol, cu un șut de la 22 de metri.

„Pentru mine are mai puțină importanță cine înscrie, contează ca echipa să marcheze. În prima repriză au fost și alți jucători care și-au creat situații favorabile, am avut și în partea secundă ocazii destul de clare, unele din acțiune, altele din faze fixe. Într-adevăr, Gelu a marcat un gol de excepție, a făcut-o și Cherecheș în meciul cu Reșița. Una peste alta, execuția a fost frumoasă și merită felicitări pentru golul marcat”, a mai spus Petruescu.

Alb-violeții intră în linie dreaptă spre prima etapă a noului sezon, în care vor primi vizita Chindiei Târgoviște, formație ce a ratat în precedenta stagiune accesul în Liga I la loviturile de departajare.

„Dacă e să o luăm cronologic, băieții vor avea astăzi (duminică) o zi liberă. Urmează apoi un ciclu săptămânal lung, urmând să întâlnim duminica viitoare pe Chindia Târgoviște, o echipă cu o prezență constantă între primele trei, care an de an a avut ca obiectiv promovarea. Cei de la Târgoviște joacă de mult timp împreună, au relații de joc bine stabilite, am văzut și transferurile pe care le-au făcut în această perioadă. Sperăm să nu apară accidentări, cum nu au apărut nici în perioada de pregătire, ceea ce demonstrează că atitudinea și implicarea jucătorilor au fost pe măsură, iar metodele de antrenament ale staff-ului au dat roade. Suntem și mult mai uniți, după cele patru săptămâni de pregătire, având în vedere că în această vară au sosit foarte mulți jucători noi”, a mai spus Petruescu.

Partida Politehnica Timișoara – Chindia Târgoviște, din runda inaugurală a ediției 2018/2019 a Ligii a II-a, va avea loc duminică, 5 august, de la ora 15:30, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

About Gabriel Toth