Politehnica Timișoara a părăsit Cupa României, după ce a fost învinsă la penaltiuri de Sepsi Sfântu Gheorghe, în această seară, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, în șaisprezecimile competiției. Antrenorul alb-violeților, Cosmin Petruescu, și-a felicitat jucătorii și a explicat modul în care au fost stabiliți executanții loviturilor de departajare.
„Vă dați seama că nu îmi pot începe discursul decât prin a-i felicita pe băieți. Au fost formidabili în această seară. Nu a fost deloc ușor să joci 120 de minute cu Sepsi, echipa de pe locul 4 din Liga I, care se află la un punct de locul 3, două puncte de locul 2 și trei puncte de primul loc. Unii vor spune că Sepsi a jucat cu echipa a doua, dar eu unul nu sunt deloc de acord cu această afirmație, pentru că toți jucătorii care au intrat azi pe teren, au evoluat și cu siguranță vor mai evolua în Liga I. Au o experiență competițională net superioară nouă. Am început meciul cu patru jucători U21 și l-am încheiat cu șase jucători sub 21 de ani. Am avut și am în continuare încredere în potențialul acestei echipe, lucru pe care l-am spus întotdeauna, chiar și atunci când rezultatele nu au fost cele pe care ni le-am dorit cu toții. Consider că am evoluat de la egal la egal timp de 120 de minute, am încercat să jucăm cu armele noastre și am demonstrat încă o dată că putem juca la același nivel cu orice echipă, chiar dacă vine din Liga I. Felicitări încă o dată băieților, dar gândurile noastre, cel puțin ale staff-ului tehnic, se îndreaptă spre meciul de sâmbătă, cu Daco-Getica, un meci care, cu siguranță, nu va fi ușor și care va fi abordat cu maximă atenție”, au fost primele concluzii ale lui Cosmin Petruescu.
Coadă – în transversală și Cojocaru – ghicit de portar au ratat prima, respectiv a treia execuție pentru Politehnica de la punctul cu var. „Conferențiarul” a explicat modul în care au fost deciși executanții.
„După timpul regulamentar de joc, i-am adunat pe toți băieții, i-am felicitat pentru tot ce au realizat, am încercat să iau presiunea de pe umerii lor. Bineînțeles că în prima fază am întrebat cine vrea să execute și vreo șapte s-au arătat nerăbdători. Acest lucru mi-a demonstrat că au curaj, că au potențial, că au personalitate. Astfel că ordinea executări am lăsat să fie decisă de ei. Pentru că ei și-au simțit cel mai bine efortul depus în acest meci. Le-am spus și la terminarea loviturilor de departajare că o execuție, care durează câteva fracțiuni de secundă, cu siguranță nu poate șterge evoluția foarte bună de pe tot parcursul jocului. Dacă ne referim la Coadă și Cojocaru, amândoi au avut o evoluție foarte bună, au fost încrezători, dezinvolți. Cum se spune, numai jucătorii mari ratează penaltiuri, pentru că cei mici nu au curajul să-și asume astfel de execuții”, a afirmat Petruescu.
La acest joc, Politehnica a aliniat un cvartet defensiv utilizat în premieră – Bilia, Coadă, Nicolescu, Cojocaru – , din cauza numeroaselor probleme de lot pe care le are echipa în acest moment.
„Am avut și avem în continuare mari probleme de lot. Din păcate, ne lipsesc jucători cu mare experiență competițională, cum sunt Mera – căpitanul echipei, Scutaru – al doilea căpitan, Poparadu, Schieb… Sunt jucători cu experiență, care au acuzat unele probleme medicale și nu au fost recuperați pentru acest joc. Sperăm să îi avem la dispoziție pentru partida cu Daco-Getica”, a declarat antrenorul alb-violeților, care s-a referit și la ieșirea din prelungiri a lui Ignea, forțată tot de probleme medicale: „Sper să nu fie ceva grav, ci doar o contractură din cauza efortului pe care l-a depus pe durata partidei”.