Concluziile lui Bogdan Andone după amicalul câștigat cu CSM Lugoj: „Sunt mulțumit…”

Politehnica Timișoara s-a impus cu 2-0 în testul susținut astăzi, la Covaci, cu CSM Lugoj. Antrenorul Bogdan Andone s-a declarat mulțumit de implicarea elevilor săi și a vorbit și despre cele două noutăți din lot, portarul Bogdan Dascălu și mijlocașul de bandă Vasile Nicolae. De asemenea, el a explicat despărțirea de Artur Teut, care nu mai face parte din lotul echipei.

„Important e faptul că a fost un antrenament bun, un teren bun pentru vremea aceasta și un adversar bun. Sunt mulțumit de implicarea jucătorilor, de ceea ce au încercat să facă. Din păcate, starea terenului a fost puțin rea în fața porții și ne-a împiedicat să ne fructificăm ocaziile create. Mai avem două zile de cantonament, sper să trecem cu bine de ele și să nu avem accidentări”, a spus Andone, după amicalul cu CSM Lugoj.

A doua reușită a timișorenilor a fost semnată de nou-venitul Vasile Nicolae, jucător împrumutat în această săptămână de la FC Voluntari.

„Avem nevoie de jucători de calitate, de un lot cât mai echilibrat valoric. Mă bucur pentru el că a debutat cu dreptul și sper să continue aceste evoluții bune și în campionat. Nicolae e un profil de jucător de București, mai de curtea școlii, cu o calitate foarte bună, fâșneț, genul de jucător care ne-a cam lipsit pe faza de atac, având jucători gen Sorescu sau cum e Schieb. De aceea am ales acest profil de jucător”, a declarat Andone.

Tot astăzi, a debutat și portarul Bogdan Dascălu, sosit de la Olimpia Satu Mare, și care are mari șanse să completeze golul lăsat pe postul de goalkeeper, după plecările lui Gakos și Fișteag. „În principiu, el e varianta pentru postul de portar. Sper totuși să apelăm la el cât mai puțin, «Coco» (n.r. – Dur-Bozoancă) să își facă treaba cât mai bine. Dar în cazul în care va fi nevoit să joace, am încredere totală în el”, a afirmat Andone.

La meciul de astăzi, a absentat una dintre achizițiile iernii, Marvin Schieb, din pricina unor probleme medicale. „Marvin are o suprasolicitare pe aductori. Are nevoie de o zi-două de repaus și sperăm să îl avem la dispoziție la meciul de vineri (n.r. cu Cetate Deva)”, a explicat Andone.

A lipsit, de asemenea, și Artur Teut, care nu mai face parte din lotul Politehnicii din această săptămână.

„Am avut o discuție cu el… Era destul de greu pentru el să joace. Ar fi putut face parte din lotul nostru, dar șansele ca el să joace erau foarte mici, avându-i în acea poziție pe Sorescu și Schieb, ambii jucători sub 21 de ani. I-ar fi fost foarte greu… Artur e un băiat cu calități foarte bune și chiar i-am spus că în vară, atunci când am venit la echipă, l-aș fi găsit aici, cu siguranță ar fi fost în lotul echipei”, a lămurit Bogdan Andone situația mijlocașului.

Politehnica e în continuă căutare a unei soluții ofensive, varianta Daniel Florea nemaifiind de actualitate, fostul atacant al UTA-ei semnând la începutul săptămânii cu Chindia Târgoviște.

„E greu să mai găsim în acest moment un atacant. Dacă ne va surâde vreo soluție salvatoare, un jucător care într-adevăr să ne aducă un plus de valoare, puternic și marcator, îl vom aduce. Dar în acest moment e destul de greu de găsit”, a afirmat Bogdan Andone.

About Gabriel Toth

Leave a Reply