CONCLUZII | Creștere evidentă pentru Politehnica! Alb-violeții, aproape de a-și egala zestrea de puncte din întreg sezonul trecut

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

După ce la prima participare în Liga a II-a a încheiat competiția pe locul 15, chiar deasupra liniei retrogradării, Politehnica Timișoara a avut o cu totul altă prezență în actuala stagiune. Alb-violeții au încheiat sezonul de toamnă pe locul 5, cu 36 de puncte, două mai puține decât au izbutit în tot campionatul precedent!

În cele 21 de etape scurse până la pauza de iarnă, Politehnica a înregistrat 11 victorii, 3 remize și 7 înfrângeri. „Studenții” au depășit deja numărul victoriilor din sezonul trecut, când au totalizat zece succese, două dintre ele la „masa verde” cu retrasele CSM Râmnicu Vâlcea și Unirea Tărlungeni. Din deplasare, „Băieții în Ghete” s-au întors în acest sezon cu patru victorii, adică numărul total al succeselor echipei din prima parte a sezonului trecut. De altfel, numărul victoriilor externe din întreaga ediție trecută de campionat a fost deja depășită, Politehnica întorcându-se victorioasă din trei deplasări pe parcursul stagiunii 2016/2017.

În această toamnă, elevii lui Bogdan Andone a legat patru victorii consecutive (2-0 cu Luceafărul Oradea, 2-0 cu Ripensia Timișoara, 3-0 cu ASA Târgu Mureș și 2-1 cu Dacia Unirea Brăila). Un astfel de șir de succese nu s-a mai consemnat la gruparea alb-violetă din turul sezonul 2015/2016, când activa în Liga a III-a (3-1 cu CSO Filiași, 2-1 cu Pandurii II, 3-0 la FC Hunedoara și 3-1 cu Național Sebiș).

Un alt capitol la care Politehnica s-a prezentat mai bine în acest sezon e jocul de apărare. Alb-violeții au încasat 23 de goluri în cele 21 de meciuri, după ce în aceeași perioadă a sezonului trecut aveau 35 de goluri încasate. În această toamnă, timișorenii au adunat șase meciuri fără gol primit, în condițiile în care în întreaga stagiune trecută au fost patru meciuri în care poarta Politehnicii a rămas intactă (0-0 cu CSM Râmnicu Vâlcea, 2-0 cu Metalul Reșița, 2-0 cu Unirea Tărlungeni și 2-0 din nou cu Metalul Reșița – actuala Sportul Snagov).

În ceea ce privește numărul de puncte, Politehnica are în acest moment 36 de puncte, mai mult decât dublu față de aceeași perioadă a anului trecut, când alb-violeții aveau 14 puncte. De altfel, „studenții” sunt la doar două lungimi de egalarea numărului total de puncte din sezonul trecut, în care au adunat 38!

În continuare, vă prezentăm liniile de clasament ale Politehnicii în Liga a II-a, la intrarea în vacanța de iarnă:

2016/2017 *

Loc: 15
Meciuri: 19
Victorii: 4
Egaluri: 5
Înfrângeri: 10
Golaveraj: 22-35
Puncte: 17

2017/2018

Loc: 5
Meciuri: 21
Victorii: 11
Egaluri: 3
Înfrângeri: 7
Golaveraj: 29-23
Puncte: 36

* În sezonul trecut, toate echipele au avut 19 meciuri disputate în 21 de etape, deoarece Șoimii Pâncota și ACS Berceni s-au retras, iar rezultatele le-au fost anulate.

 

About Gabriel Toth

Leave a Reply