Concluzii amare, după o înfrângere neașteptată. Bogdan Andone: „Nu reușim să gestionăm anumite momente ale jocului”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a suferit, ieri, prima înfrângere pe propriul teren, scor 0-2, în compania nou-promovatei Metaloglobus București. În ciuda unei posesii net superioare și a numeroaselor ocazii create (mai ales în prima repriză!), cei care au scuturat plasa au fost vizitatorii, în urma a două contraatacuri pe care timișorenii nu au reușit să le oprească.

Antrenorul Bogdan Andone a vorbit, la final, despre problemele care persistă pe faza defensivă, dar și despre lipsa de inspirație a jucătorilor săi în momentele-cheie ale jocului.

„A fost un meci controlat în totalitate, din minutul 1, de la prima acțiune de atac, până în minutul 90. Din păcate, suferim la aceleași capitole, la fundașii centrali și la postul de portar. Practic, am primit gol în fiecare etapă. Și cu Metaloglobus, și la Târgoviște, din două șuturi am primit două goluri. Cu Piteștiul, la fel, la primul lor șut am primit gol. Nu știu ce aș putea face eu, ca antrenor, pentru ca adversarul să nu tragă deloc la poartă. Nu reușim să gestionăm anumite momente ale jocului. Pe faza de atac nu avem determinarea necesară să fructificăm ocaziile pe care ni le creăm. Am avut ocazii extraordinar de mari, după faze cursive, iar pe faza defensivă nu reușim să fim pragmatici, să rupem jocul, să facem un fault tactic… Primul gol a fost identic cu al doilea, ambele pe contraatac. Nu am ce să le reproșez băieților, per total au făcut un joc foarte bun, dar cele două momente au fost prost gestionate, iar acest lucru s-a văzut pe tabela de marcaj”, a declarat Andone.

Tehnicianul polist a avut nemulțumiri și în ceea ce privește atacul, acolo unde consideră că jucătorilor săi le-a lipsit agresivitatea în sens pozitiv.

„Degeaba duci mingea în fața porții, dacă nu ai determinarea de a marca, de a trage la poartă, de a finaliza repede. Lucrăm zilnic aceste faze de atac, dar acolo, în fața porții, îți trebuie răutate, determinare, să faci sacrificii, să faci o alunecare, să bagi capul în talpa adversarului… Gestionarea anumitor momente ale jocului face diferența între jucătorii de Liga I și cei de Liga a II-a, sau între cei de Liga I și cei de Champions League. Dacă reușești să le gestionezi, ești la nivel mare, dar dacă de fiecare dată iei decizia greșită, îți e teamă să faci un fault sau să bagi capul într-un duel cu adversarul, ești la nivelul la care ești… Detaliile fac diferența în fotbal”, a declarat Andone.

La fel cum a făcut-o după meciul de la Târgoviște, Bogdan Andone a ținut să le mulțumească suporterilor pentru modul în care au susținut echipa pe parcursul meciului. „Le mulțumesc suporterilor, care au fost alături de noi și de această dată. Au încurajat echipa până în ultimul minut. Din păcate, rezultatul a fost nefavorabil…”, a mai spus Andone.

Întăririle din defensivă, în stand-by

Politehnica își continuă căutările pentru un fundaș central de meserie, după ce negocierile cu Andrei Tânc au intrat în impas, iar în cazul sârbului Borislav Topic, încrengăturile birocratice și legislative întârzie legitimarea. „Cu Tânc a căzut definitiv, iar Topic are nevoie de unele acte de la emigrări, va mai dura în cazul lui destul de mult, pentru că s-au schimbat legile”, a spus Andone, care în acest început de sezon l-a folosit, ca improvizație, pe Dănuț Bilia în centrul apărării. „Bilia a jucat foarte bine, și-a făcut extraordinar de bine treaba, dar din discuțiile cu el, poziția lui de bază e de fundaș dreapta. Anul trecut a jucat tot în centru, ca improvizație. De aceea spun, ne trebuie un fundaș central de meserie”, a conchis Andone.

Fotbaliștii Politehnicii se vor pregăti și astăzi la Timișoara, urmând ca mâine dimineață să plece spre sudul țării, pentru meciul programat sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 5-a a ligii secunde, cu Academica Clinceni.

About Gabriel Toth

Leave a Reply