Comunicat A.S.T. Druckeria 16 Ianuarie 2014

Druckeria şi-a propus întotdeauna să fie mai mult decât o asociaţie a suporterilor. Asociaţia suporterilor timişoreni „Druckeria” trebuie să fie un motor al comunităţii, cu implicaţii adânci în viaţa acesteia, încercând mereu să acţioneze în interesul suporterilor şi al celor apropiaţi de fenomenul fotbalistic (şi nu numai al acestora). Ca o continuare firească a acţiunilor în care am fost implicaţi în anul ce a trecut, începutul lui 2014 vine cu două proiecte „de suflet” propuse pentru analiza autorităţilor locale. Aşadar ieri au fost depuse la Primăria Municipiului Timişoara proiectele referitoare la prima etapă de modernizare a stadionului „Ştiinţa” (construcţia peluzei dinspre căminul MV – cost aproximativ 80.000 euro), precum şi proiectul de înfiinţare a Centrului „Copii şi Zâne” pentru copii cu tulburări din spectrul autist, cu Sindromul Down sau cu alte tulburări de dezvoltare.

Pentru modernizarea arenei „Ştiinţa” şi extinderea capacităţii acesteia există un proiect întocmit de către arh. Bogdan Demetrescu, cu sprijinul şi cu consultarea suporterilor Politehnicii. Proiectul depus ieri la Primăria Municipiului Timişoara se referă la prima fază de dezvoltare, respectiv amenajarea peluzei dinspre căminul MV (vestiare). Costul total al intervenţiei s-ar situa în jurul sumei de 80.000 euro, conform devizelor preliminare şi anexelor la proiect depuse, de asemenea, ieri.

Înfiinţarea Centrului „Copii şi Zâne” este un lucru foarte necesar pentru un oraş de talia Timişoarei. Noi, ca suporteri, am încercat să atragem atenţia opiniei publice asupra necesităţii înfiinţării acestui centru pentru copiii cu autism sau cu sindrom Down. De asemenea am încercat să punem umărul la înfiinţarea acestui centru, donând „zânelor” ce se ocupă de copii toţi banii obţinuţi în urma meciului caritabil de fotbal-rugby Politehnica Timişoara – RCM Timişoara, disputat la sfârşitul lunii noiembrie. Potrivit proiectului depus ieri la Primărie, pentru înfiinţarea centrului ar fi necesar un spaţiu cu minim 5 camere, bucătărie şi baie, precum şi o sumă situată în jurul valorii de 20.000 euro, pentru amenajarea spaţiului şi achiziţiei de mobilier şi materiale educaţionale. O sumă infimă pentru Timişoara, o mare bucurie adusă copiilor cu probleme şi părinţilor acestora.

Sperăm că aceste două proiecte propuse de către Druckeria vor fi analizate cu atenţia pe care o merită, iar factorii decizionali vor analiza impactul lor asupra comunităţii, luând în consecinţă măsurile corecte ce se impun.

 

Vocile să le unim!

Timişoara, 16 ianuarie 2014