Cifrele sezonului de toamnă: Radu Motreanu – liderul minutelor jucate la Politehnica

© titusemanuel.ro

© titusemanuel.ro

A căzut cortina peste Liga a II-a de fotbal, prilej pentru a trage linie și a analiza parcursul Politehnicii Timișoara, în primul sezon de toamnă petrecut la acest nivel. După 21 de etape cu suișuri și coborâșuri, în formația alb-violetă s-au remarcat câțiva jucători, care în ciuda rezultatelor contradictorii ale echipei și-au dovedit utilitatea și chiar valoarea pentru nivelul ligii secunde. Una dintre surprizele plăcute ale primei jumătăți de sezon o constituie, fără doar și poate, Radu Motreanu, liderul minutelor jucate în actuala stagiune.

Deși e unul dintre mezinii formației pregătite de Sorin Brîndescu (născut la 22 iunie 1998 – e cu o lună și două zile mai mare decât colegul său, Denis Neamțu), Radu Motreanu a reușit, într-un timp relativ scurt, să se impună în primul 11 al echipei. Dincolo de regula impusă de FRF pentru includerea a cel puțin trei jucători sub 21 de ani în formula de start, tânărul fundaș dreapta împrumutat de la concitadina ACS Poli s-a dovedit a fi unul dintre cei mai constanți componenți ai echipei.

Cifrele vorbesc de la sine despre Radu Motreanu, care la căderea cortinei peste sezonul de toamnă e jucătorul cu cele mai multe minute jucat în campionat din echipa Politehnicii – 1.564. A lipsit într-un singur joc de campionat, cel din runda a treia, cu Foresta Suceava, iar ca rezervă a început doar două partide (în prima etapă, contra Chindiei Târgoviște, când l-a înlocuit pe Teuț în minutul 53, iar apoi în runda a patra, la Brăila, când a intrat în minutul 64 în locul lui Stefanovici). Din etapa a 5-a (2-0 cu Metalul Reșița), a fost titular în toate meciurile până la pauza de iarnă, iar în fiecare dintre ele a fost integralist. Așadar, 16 meciuri consecutive de campionat cu toate minutele bifate, o performanță cu care puțini jucători din campionat se pot lăuda.

Un jucător de travaliu, care a câștigat nu de puține ori mingi datorită poziționării corecte, și care s-a remarcat, printre altele, și prin disciplină. În cele 19 meciuri, Motreanu a văzut doar două cartonașe galbene (în etapa a 2-a, la Râmnicu Vâlcea, și în etapa a 9-a, la meciul de acasă cu Luceafărul Oradea). De asemenea, tânărul fundaș dreapta s-a evidențiat și prin procedeul de executare al aruncărilor de la margine (lungi, cu elan, în stilul brevetat de fost jucător al lui Liverpool, John Arne Riise).

În formația alb-violetă sunt trei jucători care au depășit 1.500 de minute în tricoul alb-violet în acest sezon:

1. Radu Motreanu 1.564 minute
2. Carol Taub 1.550 minute
3. Dan Constantinescu 1.509 minute.

La polul opus, singurul jucător din lot care nu a fost utilizat în eșalonul secund e mijlocașul Denis Băban. Dintre cei care au intrat în teren pentru Politehnica, cele mai puține minute le-a totalizat tânărul atacant Denis Neamțu – 47.

About Gabriel Toth

Leave a Reply