CH Poli, ultimul adversar al Bacăului în Liga Națională? Vicecampioana, aproape de retragere

DSC_4696 (Medium)CH Poli va evolua sâmbătă pe terenul vicecampioanei en titre Știința Bacău, o grupare ce se confruntă cu grave probleme financiare. În orașul lui Bacovia se vorbește că meciul cu alb-violeții va fi ultimul din campionat pentru gruparea moldavă, care nu mai poate duce la bun sfârșit actualul campionat și ar urma să se retragă.

La CH Poli a fost liniște din punct de vedere financiar în ultimii ani, dar rezultatele au întârziat să apară. Alb-violeții speră totuși să prindă in extremis play-off-ul acestei ediții de campionat, dar pentru acest lucru, antrenorul Pero Milosevic așteaptă un joc perfect din partea elevilor săi la Bacău.

„Va fi dificil, într-adevăr, dar nu avem ce face. Mergem la Bacău și sperăm să repetăm acolo jocul pe care l-am practicat contra Stelei. Nu putem câștiga această partidă dacă relațiile noastre de joc din apărare și atac nu sunt puse la punct. În plus, trebuie să ne ajute și poarta. Avem însă un mediu bun de lucru la echipă, iar filosofia noastră de joc pentru sâmbătă, la Bacău, e „luptăm și câștigăm”. Am pierdut puțin din ritm, pentru că n-am jucat în weekend-ul trecut, meciul nostru contra Constanței se disputase joi”, a spus Milosevic.

„Nu avem voie să ne relaxăm”

“Sîntem într-o situaţie gravă. Am înţeles că nu s-au găsit pîrghiile necesare pentru ca echipa sa fie finanţată. În aceste condiţii, îi aşteptăm pe suporteri sîmbătă, la meciul cu Timişoara, pentru a ne lua la revedere, consider că ar fi un frumos adio”, a declarat Sorin Bîrză, antrenorul secund al Bacăului, citat de Gazeta Sporturilor. Știința Bacău nu mai poate accesa fonduri de la Primărie pe Legea 350, jucătorii n-au văzut niciun ban în 2015, iar povestea frumoasă a echipei moldave se apropie de un final nedorit.

Antrenorul Pero Milosevic e familiarizat cu problemele cu care se confruntă Bacăul, dar atrage atenția elevilor săi că nu e loc de relaxare. „Întâlnim o echipă foarte puternică pe teren propriu, care, într-adevăr, se confruntă cu unele probleme ce nu țin de latura sportivă. Dar acest lucru nu are voie să ne relaxeze”, a mai spus tehnicianul sârb.

Nici jucătorii alb-violeților nu consideră că problemele Bacăului pot constitui un avantaj pentru ei în partida de sâmbătă. „Suntem montați, sperăm să câștigăm la Bacău, să facem o figură frumoasă. Din ce am auzit, Bacăul se confruntă cu probleme financiare destul de serioase, sper să treacă peste ele. Nu cred că aceste probleme ale lor vor fi un avantaj pentru noi. Meciul se joacă pe teren. Eu nu mi-aș dori să ne calificăm în play-off profitând de retragerea Bacăului. Eu sunt convins că își doresc să câștige, indiferent de problemele lor financiare”, e de părere Demis Grigoraș.

Partida Știința Bacău – CH Poli Timișoara va avea loc sâmbătă, de la ora 18.

About Gabriel Toth

Leave a Reply