CH Poli nu cedează, în ciuda problemelor financiare și de lot: „Vom lupta la maximum”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

CH Poli dispută mâine seară, la sala „Constantin Jude”, meciul al doilea al semifinalei Ligii Naționale, cu Dinamo București. Alb-violeții au obținut deja cel mai bun rezultat din ultimul sfert de veac, însă nu se mulțumesc doar cu poziția a patra. Elevii lui Pero Milosevic sunt deciși să obțină o victorie în fața propriilor suporteri, care să împingă în „decisiv” seria cu alb-roșii, în ciuda numeroaselor absențe din lot, dar și a problemelor financiare acute, asupra cărora a atras atenția căpitanul Cristian Fenici.

Antrenorul lui CH Poli, Pero Milosevic, e încrezător în șansa echipei sale, deși nu se va baza nici mâine pe Chikovani, Timofte (suspendați) și Pejovic, nerefăcut după o accidentare în meciul al treilea cu Steaua. Mai mult decât atât, în primul joc cu Dinamo s-a accidentat și Andrei Păiuș, însă în cazul lui sunt șanse de recuperare până la meciul din sala „Constantin Jude”.

„Am realizat până acum o performanță fenomenală, din ce am înțeles, e cel mai bun rezultat al echipei din ultimii 25 de ani. În primul meci cu Dinamo, s-a văzut că ei au o echipă foarte bună, care e favorită la câștigarea titlului. Noi am reușit să le ținem piept 25 de minute la București, ne va fi foarte greu mâine, dar vom lupta la maximum, vom încerca să ne apărăm cât mai bine. Vom rămâne, din câte se pare, în aceeași formulă de duminică, deoarece Chikovani și Timofte sunt suspendați, iar Pejovic nerefăcut. În plus, Păiuș s-a lovit în meciul de la București, dar încercăm să îl recuperăm. Dar și dacă ne vor lipsi 3-4 jucători, vom lupta, vom da maximum și vom încerca să obținem un rezultat pozitiv”, a spus Pero Milosevic.

Tehnicianul muntenegrean a lăudat aportul publicului timișorean din meciul al doilea cu Steaua și îi așteaptă pe fani într-un număr și mai mare mâine seară.

„Publicul a fost fenomenal în ultimele partide, mai ales la meciul cu Steaua. În condițiile în care nouă ne lipsesc câțiva jucători foarte important, avem și mai mare nevoie de suporteri, trebuie să ne ajute și mai mult, pentru că, într-adevăr, pot suplini aceste absențe printr-o atmosferă frumoasă”, a mai spus Milosevic.

Forțat de împrejurări, antrenorul polist a oferit, în meciul de la București, minute bune tinerilor din lot, care au profitat de șansa ivită și nu au dezamăgit. Pero Milosevic spune că se va baza pe ei și mâine seară, din simplul motiv că banca a rămas extrem de scurtă.

„Sunt foarte mulțumit de jucătorii tineri. De Șimicu, Wokan, Furak, Ștefan, chiar dacă ultimul a jucat mai mult în acest campionat. Au jucat curajos, agresiv, au avut o prestație fenomenală la București. Vor juca și în meciul de mâine, din simplul motiv că nu avem alți jucători. De exemplu, Neamțu va juca sigur, deoarece Timofte e în continuare suspendat. Iar dacă Păiuș nu va fi recuperat, în unele momente ale jocului, voi încerca soluții cu tinerii pe care îi avem”, a mai spus Milosevic.

„Nu sunt restanțe de o lună-două, ci de anul trecut!”

Chiar dacă, din punct de vedere sportiv, echipa de handbal a Timișoarei traversează cel mai bun moment din ultimii 25 de ani, pe plan financiar sunt motive de îngrijorare mai mai ca niciodată. Restanțele salariale nu s-au achitat nici până acum, iar căpitanul Cristian Fenici a ținut să tragă un semnal de alarmă înaintea meciului de mâine, cu Dinamo.

„Suntem încărcați mai mult de problemele care ne apasă de la începutul campionatului. Ca dăruire și ca joc, putem face față în continuare, pentru că ne-am pregătit bine tot sezonul. Ne dorim foarte mult să câștigăm meciul de mâine, pentru că Timișoara n-a mai fost în această poziție de foarte mulți ani. Ne vom dărui așa cum am făcut-o până acum, dar dorim, în același timp, să tragem un semnal de alarmă. Sunt restanțe financiare foarte mari, care încă nu s-au rezolvat. Sunt restanțe de plătit la ANAF, la stat, iar unii dintre noi, jucătorii, avem deja conturile blocate. E un punct sensibil, care ne doare. Până acum, poate nu s-a prea vorbit despre acest subiect, noi am avut tot timpul încredere că se vor rezolva problemele. Nu protestăm, ci ne cerem banii care ni se cuvin de la începutul campionatului. Pentru că nu vorbim aici despre restanțe de o lună-două, ci de restanțe ce datează de anul trecut. În două-trei săptămâni se încheie campionatul, iar unii jucători au de primit 40-50 % din contract. Am muncit aproape un an pe jumătate din contract. Sper să vină conducerea mult mai aproape de noi, deoarece noi ne-am făcut treaba și am dus Timișoara în primele patru echipe ale României”, a declarat Fenici.

Căpitanul alb-violeților e convins că Dinamo poate fi depășită mâine seară, chiar dacă dispune de un lot mult mai echilibrat, reușind să și câștige la pas sezonul regular.

„Dinamo poate fi depășită. A fost singura echipă pe care n-am reușit să o învingem aici în acest campionat. Știm cu toții cum au câștigat atunci, cu o aruncare cu zid, norocoasă. E o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni, cu dubluri pe posturi, care a terminat sezonul regular pe primul loc, dar care nu e de nebătut. Cu ajutorul publicului, sperăm să facem un meci bun. Dar, cum spuneam, trebuie să avem și o siguranță financiară. Și Pero ne-a ajutat foarte mult, cu siguranță nu eram aici fără el. Noi am muncit pentru noi, pentru că ne-am dorit să demonstrăm că avem valoare, că suntem în stare să facem un rezultat bun”, a mai precizat Fenici.

Partida CH Poli – Dinamo București va avea loc mâine, la sala „Constantin Jude”, cu începere de la ora 20, și va fi televizată de Digi Sport.

About Gabriel Toth

Leave a Reply