CH Poli, de neoprit în 2016! Victorie cu Dunărea Călărași și calificare matematică în play-off

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Handbaliștii de la CH Poli și-au confirmat forma bună din acest început de 2016. Elevii lui Pero Milosevic au bifat aseară, pe teren propriu, cea de-a cincea victorie consecutivă, 31-26 cu Dunărea Călărași, obținând astfel și calificarea matematică în play-off-ul Ligii Naționale, cu patru etape rămase din sezonul regular.

În ciuda dificultăților financiare care au lovit echipa la începutul sezonului, handbaliștii de la Poli au realizat deja din etapa a 22-a ce n-au reușit în alți ani, în condiții de stabilitate. Trupa pregătită de Pero Milosevic a obținut cel de-al cincilea succes consecutiv aseară, în fața Călărașiului, și al 13-lea stagional, biletele pentru play-off fiind astfel asigurate.

Jocul de aseară, din sala „Constantin Jude”, s-a disputat sub semnul echilibrului preț de aproximativ 45 de minute. În prima parte, gruparea din Bărăgan a condus la diferențe mici, alb-violeții regăsindu-se pentru prima oară în avantaj în minutul 12 (5-4). Pe durata primului mitan, Poli a avut și trei goluri avans, 9-6, însă elevii lui Aihan Omer au egalat la 11, cu patru minute înainte de pauză. Totuși, gazdele au intrat la cabine la adăpostul unui ecart minim, 13-12.

În partea a doua s-a mers cap la cap vreme de un sfert de oră, în momentele în care Aihan Omer a schimbat tactica, încercând o apărare om la om la Cristian Fenici cu fostul pivot al timișorenilor, Marius Ignat. În cele din urmă, alb-violeții au găsit ac de cojocul trupei de la Dunăre, reușind să se desprindă decisiv în ultimul sfert de oră. Diferența maximă înregistrată în favoarea Timișoarei a fost de 7 goluri, tabela oprindu-se la +5 pentru băieții lui Pero Milosevic, 31-26.

Extrema stângă Mihai Timofte a adus cele mai multe goluri pentru CH Poli, 11. Prestații notabile au mai avut Irakli Chikovani – 6 goluri și Iulian Halcă – 5. Pentru formația din Călărași, cei mai buni marcatori au fost Florin Nicolae și Răzvan Gavriloaia, cu câte 5 goluri.

„Am jucat foarte bine în momente importante din meci, exact când aveam mai mare nevoie. S-a văzut ce am exersat la antrenamente. Am pregătit toată săptămâna răspunsul pentru apărarea om la om la Fenici sau apărarea 4 cu 2. Doar Grigoraș nu ne-a putut ajuta mai mult, i-a trecut accidentarea și trebuie să fie mai prezent în joc. Mulțumim numerosului public care a venit să ne susțină, chiar aveam nevoie de ei la acest joc”, a spus la final antrenorul polist, Pero Milosevic.

„Timișoara a fost mai bună… Într-adevăr, a fost un meci de luptă; noi ne jucăm șansa de la meci la meci, încercăm să ne agățăm de orice joc. Gazdele au un moral bun, sunt într-o formă sportivă bună, au jucători foarte valoroși, asfel că e greu să iei puncte la Timișoara”, a comentat și antrenorul Călărașiului, Aihan Omer.

Prin victoria de aseară, Poli revine pe locul 5 în Liga Națională, cu 41 de puncte. Pentru timișoreni urmează, în runda viitoare, o deplasare la Târgu Jiu, pentru întâlnirea cu Energia.

About Gabriel Toth

Leave a Reply