CFR Timișoara cedează clar în fața vicecampioanei: 1-3 cu ASA Târgu Mureș

DSCF0011 (Medium)CFR Timișoara a fost învinsă fără drept de apel pe teren propriu de vicecampioana ASA Târgu Mureș. Formația oaspete a controlat ostilitățile, în fața unei garnituri bănățene improvizate, reușind să se impună cu 3-1.

Trupa din Târgu Mureș, medaliata cu argint a sezonului trecut, a deschis scorul încă din minutul 3, atunci când Nicoleta Bărbos a marcat cu capul, după o bară a Henriettei Csiszar. Feroviarele au avut o șansă mare de egalare în minutul 26, atunci când Lidia Șuveț a scăpat singură cu portarul Părăluță, dar a trimis pe lângă buturi. Mult mai experimentata formație oaspete avea să își dubleze avantajul în minutul 34, prin Amelia Berger, care a tras plasat, la colțul lung, din lateral dreapta. Până la pauză, CFR-ul a mai avut o ocazie importantă, prin revenita Eleni Christopoulou, grecoaica trimițând o lovitură de cap din apropiere, salvată de Părăluță de sub transversală.

Trupa din Târgu Mureș a încheiat conturile cu „leopardele” în minutul 60, atunci când nou-intrata Zsuzsanna Sinka a scăpat singură cu portarul de ocazie al CFR-ului, Mihaela Durlă, pe care a executat-o elegant. Gazdele au replicat în minutul 67, printr-o lovitură liberă bine executată de Loredana Sas, de la 25 de metri, în transversală, și apoi prin golul din minutul 70 al Florinei Abrudan, care le-a redat feroviarelor speranța că mai pot salva măcar un punct din această întâlnire. Trupa alb-vișinie nu a mai găsit însă resursele pentru un forcing de final, astfel că târgmureșencele se întorc de la Timișoara cu toate cele trei puncte în cont.

CFR Timișoara (antrenor Florin Bugar): Durlă (cpt.) – Novotni, Liheț, Abrudan, Heisu, Șuveț, Christopoulou, Bistrian, M. Voica, Sas, Sîrbovan. Au mai intrat Obrad, Blidar și Lucescu.

ASA Târgu Mureș (antrenor Carol Secheș): Părăluță (cpt.) – Meleacă, Barabasi, Bărbos, B. Sandu, Goder, C. Sandu,  Costaș, A. Boroș, Csiszar, Berger. Au mai intrat Sinka, Yahn, Gorea și M. Boroș.

„Un meci bun, totuși, am jucat poate nesperat de bine, mai ales că am avut multe improvizații, pe majoritatea posturilor. Dar am făcut față și ne-am descurcat onorabil. Am avut câteva ocazii foarte bune, dar mă bucură ambiția și dăruirea pe care au afișat-o, ținând cont că am jucat cu o echipă bine structurată, cu jucătoare de lot național la toate nivelele de vârstă. Le felicit și pe fetele de la Târgu Mureș pentru jocul prestat, dar în primul rând noi trebuie să ne reglăm unele probleme pe care le avem. Urmează acum o perioadă de întrerupere a campionatului, din cauza campaniei de calificare a naționalei U17, și sperăm să mai reparăm din greșeli. Important e să adunăm cât mai multe puncte până la sfârșitul turului, pentru că din iarnă vom încerca să aducem câteva jucătoare pe posturile deficitate”, a declarat la final antrenorul CFR-ului, Florin Bugar.

About Gabriel Toth

Leave a Reply