CEV Satellite Timișoara | Schillerwein și Tillmann au cucerit trofeul

DSC_0896-01 (Medium)CEV Satellite Timișoara, cel mai important eveniment de volei pe plajă organizat în acest an în România, s-a încheiat spectaculos duminică seară. Titlul a fost adjudecat de perechea ce a avut cel mai lung traseu din întreaga competiție. Katarina Schillerwein și Cinja Tillmann au venit din „country-quota”, au trecut apoi prin calificări, pentru a ajunge până în vârf, după o finală 100% germană.

Finala turneului CEV Satellite Timișoara a strâns în Parcul Rozelor peste 600 de spectatori, baza „CSM” fiind neîncăpătoare. După spectacolul oferit în semifinale, era de așteptat ca ultimul act să fie cireașa de pe tort. Iar cele două perechi germane ajunse până în acest punct al întrecerii, nu au dezamăgit.

Pe de o parte, s-au aflat Teresa Mersmann și Isabel Schneider, favoritele nr. 2 ale competiției, și câștigătoare în celelalte două turnee satelit din acest an, la Vaduz și Molodechno. De partea cealaltă, Katarina Schillerwein / Cinja Tillmann, cuplul care a început cel mai devreme competiția, având de jucat și două partide în „country quota”, mini-turneul de departajare al formațiilor germane din calificări.

Primul set, a fost adjudecat de Schillerwein și Tillmann, cu 21-16. Favoritele au reușit să revină însă în actul secund și să împingă partida în „decisiv”, după 21-18. Cel de-al treilea set a revenit tot cuplului pornit din „country quota”, cu 15-11. O finală superbă, cu câteva schimburi de mingi ce au smuls aplauze, ambele echipe remarcându-se în primul rând prin ambiție și spirit de sacrificiu, reușind nu de puține ori să salveze baloane care păreau gata pierdute.

Așadar, aur pentru Schillerwein și Tillmann, argint pentru Mersmann și Isabel Schneider, bronzul ajungând la perechea elvețiană Betschart / Eiholzer, care a câștigat la „masa verde” finala mică, după abandonul perechii ruse Motrich / Makroguzova.

„Timișoara va rămâne mereu o amintire plăcută”

Laureatele primului „satelit” organizat la Timișoara joacă împreună de un an de zile. Cea mai tânără componentă a tandemului, Cinja Tillmann, a împlinit 24 de ani în luna iulie, iar în voleiul de sală e legitimată la USC Munster.

„A fost un turneu foarte dificil pentru noi, am avut de jucat două meciuri în „country quota”, unul în calificări și alte cinci pe tabloul principal. Suntem fericite că le-am câștigat pe toate. Ne bucurăm că, în sfârșit, ne vom putea odihni. A fost obositor, am avut și cel mai lung set al turneului, în semifinala cu Rusia. Ne pare puțin rău că am pierdut acel set, dar în final a ieșit totul bine. A fost extrem de cald și, sincer, nu m-am așteptat să mai avem atât de multă energie în finală. Nivelul competiției a fost foarte bun. Toate meciurile au fost grele, începând cu cele din country quota și terminând cu finala. A fost un turneu foarte greu, dar noi ne-am simți excelent în România, toată lumea ne-a tratat foarte frumos”, a spus Tillmann.

Mult mai experimentata ei colegă, Katarina Schillerwein (28 de ani), admite că nu se ațtepta la o victorie în turneul de la Timișoara.

„Nu ne-am așteptat să câștigăm. Pentru noi a fost primul turneu internațional din acest an, deci nu ne-am așteptat să luăm titlul la Timișoara. Cu siguranță, acest oraș va fi mereu o amintire plăcută pentru mine. Sper să revin aici și la anul. A fost o finală specială, am jucat contra unei echipe din țara noastră. Dar în general nu mă interesează cine e de cealaltă parte a fileului, îmi doresc mereu să câștig”, a spus jucătoarea originară din Hamburg.

DSC_0966-01 (Medium)„Vom licita pentru organizarea satelitului și în 2016”

Horia Cardoș, președintele clubului organizator, ACS Agroland Timișoara, s-a arătat extrem de mulțumit de modul în care echipa sa a reușit să se ridice la standardul impus de Confederația Europeană, pentru ca turneul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

„Avem, din câte se pare, o evaluare foarte bună din partea supervizorilor CEV. Acest lucru ne încurajează să licităm și la anul pentru organizarea satelitului. Sportivii au fost foarte mulțumiți, atât de calitatea terenului, cât și de cazare, sau mese. Cuvinte bune și din partea oficialilor. Sigur, sunt mici detalii pe care trebuie să le punem la punct dar, una peste alta, a ieșit totul bine. Sunt foarte mândru de echipa alături de care am organizat acest turneu. Organizarea unui astfel de turneu implică un efort considerabil, nu doar material, ci și uman. E nevoie de foarte mulți oameni, trebuie să coordonezi de la voluntari, la oficiali sau arbitri. Dar satisfacția pe care o trăim acum e fantastică”, a spus Cardoș.

După ce în acest an, baza din Parcul Rozelor a găzduit patru competiții de volei pe plajă, pentru anul următor, Horia Cardoș are planuri cel puțin la fel de îndrăznețe.

„Pentru 2016, cu siguranță vom organiza satelitul. Dacă federația ne va da din nou organizarea Campionatelor Naționale, nu vom ezita să le aducem aici. Ne mai gândim și la un alt gen de competiții, pentru a crește și mai mult interesul publicului timișorean. S-a văzut, în ultima zi, tribunele au fost neîncăpătoare”, a mai spus Cardoș.

CEV Satellite Timișoara a fost unul dintre cele trei turnee-satelit feminine (7.500 de euro premii totale) desfășurate în acest an, după Vaduz și Molodechno.

About Gabriel Toth

Leave a Reply