Cea mai clară victorie externă de la părăsirea ligilor județene: Metaloglobus București – Politehnica Timișoara 0-5

Deian Sorescu a reușit „tripla” în jocul cu Metaloglobus și ajunge la 10 goluri stagionale! (Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto)

Politehnica Timișoara a reușit astăzi o victorie categorică, scor 5-0, în restanța din etapa a 23-a, de pe terenul lui Metaloglobus București. E prima victorie a alb-violeților din 2018 și, totodată, prima cu Antonio Foale în calitate de antrenor principal. Mai mult, prin proporțiile scorului, timișorenii au egalat un record ce data din vremea în care evoluau în Liga a IV-a.

Politehnica a sărit rapid peste perioada de tatonare și a deschis scorul la prima acțiune mai consistentă de atac. În minutul 12, Ignea a centrat de pe dreapta pentru Deian Sorescu, iar șeptarul polist a reluat în plasă. Două minute mai târziu, rolurile s-au inversat: centrare a lui Sorescu pentru Alin Ignea, care a dublat avantajul timișorenilor cu o lovitură de cap. Bucureștenii au încercat să ofere o replică cât mai rapidă și să reintre în joc, însă defensiva polistă și, în special, portarul Dur-Bozoancă, au fost la post. În minutul 37, Politehnica își putea majora din nou avantajul, la o dublă ocazie: mai întâi Sorescu a scăpat singur cu portarul gazdelor, a fost blocat, iar după respingere Predescu a încercat poarta, însă goalkeeperul lui Metaloglobus a scos în corner. Repriza s-a încheiat tot cu o ocazie periculoasă a timișorenilor, cu Sorescu în prim-plan, care a șutat în plasa laterală, din lateral stânga.

În partea secundă, alb-violeții s-au descătușat și au majorat proporțiile scorului. Deian Sorescu a reușit „dubla” în minutul 57, cu un șut din interiorul careului, pentru ca în minutul 72, Carol Taub, la doar câteva zeci de secunde de la intrarea în teren, să înscrie superb, cu un șut din lateral stânga, în vinclul de la colțul scurt. Scorul final, 5-0 pentru Politehnica a fost stabilit în minutul 82, atunci când Taub a trimis o minge peste apărarea adversă, iar Deian Sorescu l-a lobat pe portar și a reușit „tripla”.

Politehnica sparge astfel gheața în 2018, precedenta victorie din capionat datând de la începutul lunii decembrie, 2-1 cu Dacia Unirea Brăila. De asemenea, e cel mai clar succes extern reușit de alb-violeți în ultimii trei ani. Precedenta victorie în deplasare la cinci goluri diferență s-a consemnat la 28 februarie 2015, 6-1 cu CS Giroc, în ultimul sezon petrecut de echipă în Liga a IV-a.

Antrenorul Antonio Foale a abordat partida de astăzi în următoarea formulă: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Scutaru, Bilia – Ignea, Krausz, Poparadu (71, Taub), Predescu (62, V. Nicolae) – Sorescu, Plămadă (32, Lusamba).

Delegația Politehnicii va rămâne în următoarele zile cantonată la Snagov, deoarece sâmbătă, de la ora 11:00, alb-violeții se vor duela cu CS Balotești.

About Gabriel Toth

Leave a Reply