Căpitanii lipsesc la derby! Sebiș vine pe Bega fără Velici, iar la ASU Politehnica lipsește Gălan

DSCF0019

Gelu Velici, „arma” cea mai periculoasă a Sebișului, nu va juca sâmbătă pe „Știința”

ASU Politehnica – Național Sebiș e capul de afiș al etapei a IX-a din C4. Duelul primelor două clasate va avea loc sâmbătă după-amiază, pe „Știința”, însă cu absențe importante de ambele părți. În fond, lipsesc titularii banderolei de căpitan din ambele tabere, Cristian Gălan de o parte, și Gelu Velici de parte arădenilor.

Lipsuri importante pentru ambele grupări, din motive diferite. La ASU Politehnica, va lipsi în premieră în acest sezon căpitanul Cristian Gălan. Fundașul în vârstă de 27 de ani a fost învoit pentru următoarele două jocuri, fiind plecat în luna de miere. Sorin Brîndescu are însă soluții pentru centrul defensivei. În lot se află doi stopperi de meserie, care n-au prins niciun minut în actualul sezon. E vorba despre Ionuț Ugocian și Cristian Aldea. De asemenea, în centru mai pot juca și „lateralii” Carol Taub sau „Bane” Stefanovici.

O absență mult mai greu de înlocuit e cea a lui Gelu Velici, la Național Sebiș. Atacantul în vârstă de 23 de ani, sosit în vară la gruparea arădeană, e suspendat, după ce în jocul de săptămâna trecută, cu Măgura Cisnădie, a încasat al patrulea cartonaș galben din acest sezon. În acel meci, jucătorul originar din Timișoara a semnat însă și un „hattrick”, contribuind decisiv la cea mai clară victorie a echipei sale din acest sezon, 4-0 cu nou-promovata sin Sibiu. De altfel, Gelu Velici e golgheterul lui Național, reușind până acum 6 goluri, mai mult de jumătate din totalul echipei (Sebișul a înscris de 11 ori în acest sezon). Atacantul arădenilor se află și pe primul loc în clasamentul golgheterilor din C4, la egalitate cu Bogdan Bozian (FC Hunedoara) și Romică David (Performanța Ighiu).

Partida ASU Politehnica – Național Sebiș se va disputa sâmbătă, de la ora 15, pe stadionul „Știința”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply