Campionilor le prieşte pe “Dan Păltinişanu”! RCM Timişoara – Farul Constanţa 35-13

1 druckeria

RCM Timişoara a obţinut în această seară o victorie extrem de importantă, 35-13 cu Farul Constanţa, în faţa unui public entuziast prezent pe “Dan Păltinişanu”. 4.000 de spectatori au încuirajat campioana României, pe cel mai mare stadion al oraşului, galben-albaştrii rezolvând soarta meciului încă de la pauză.

Oaspeţii au produs prima modificare a tabelei în minutul 6, atunci când Florin Vlaicu, poate cea mai importantă achiziţie a Constanţei din iarnă, a transformat o lovitură de pedeapsă. Timişorenii au replicat în minutul 14, atunci când a venit rândul lui Calafeteanu să trimită printre beţe o penalitate după ce, cu un minut înainte, ratase ţinta.

Susţinuţi frenetic de cei peste 3.000 de spectatori de pe cel mai încăpător stadion al oraşului, campionii şi-au dat rapid drumul la joc. În minutul 22, Viliami Moala a semnat primul eseu al meciului, fructificând o acţiune superbă purtată de Sosene Anesi, care a înaintat aproape 30 de metri printre “marinari”. Nu aveau să treacă decât patru minute până la cea de-a doua încercare a galben-albaştrilor, Paula Kinikinilau culcând balonul în terenul de ţintă dinspre Peluza Sud, iar Calafeteanu a transformat, urcând scorul la 17-3. Farul a mai “ciuntit” din handicap în minutul 36, atunci când Vlaicu a reuşit să transforme o nouă lovitură de pedeapsă. Calafeteanu refăcut diferenţa în minutul 38, pentru ca scorul primei reprize să fie stabilit în urma celui de-al treilea eseu al partidei, semnat de Shennan şi transformat de Calafeteanu: 27-6.

Timişorenii au început repriza a doua tot în ofensivă, însă Vali Calafeteanu a irosit o lovitură de pedeapsă în primele minute de la reluare. Jocul s-a mai liniştit, iar constănţenii, într-una dintre puţinele momente de presiune în 22-ul gazdelor, au reuşit primul lor eseu, prin Onal Agiacai, transformat de Vlaicu. În minutul  60, Calafeteanu a mai adus trei puncte în contul Timişoarei, dintr-o penalitate, scorul urcând la 30-13.

Pentru ca seara să fie perfectă, Cătălin Fercu a reuşit, pe final, cel de-al patrulea eseu al echipei, care echivalează cu obţinerea punctului bonus ofensiv. Conache a ratat transformarea, astfel că scorul a rămas 35-13.

About Gabriel Toth

Leave a Reply