1941 Politehnica Timișoara ar fi trebuit să dispute în această zi un joc în deplasare, cu Vulturii Lugoj, în cadrul Cupei Basarabiei. Studenții nu s-au prezentat însă la meci, astfel că formația de pe malul Timișului a câștigat cu 3-0, la masa verde.
1952 Știința Timișoara trece cu 2-0, pe teren propriu, de Locomotiva Oradea. Golurile victoriei au fost marcate de Boroș, în minutul 37, și Davidescu, în minutul 48. Studenții au evoluat în formula Curcan – Corbuș, Brânzei, Retezan – Nicolin, Marcu, Cargol, Davidescu (Cădariu), Urcan, Chirilă, Boroș.
1958 Știința e învinsă categoric în deplasarea de la Constanța, 1-4 cu Farul. Gazdele au înscris prin Corneanu (min. 38), Moroianu (min. 53), Manole (min. 56), cel de-al patrulea punct fiind un autogol al timișoreanului Filip. Unicul gol al vizitatorilor a fost marcat de Boroș, în minutul 62. Bănățenii au evoluat în alcătuirea Enăchescu – Filip, Codreanu, Florescu, Cojereanu, Tănase, Gârleanu, Mazăre, Ciosescu, Lereter, Boroș.
1967 Poli, aflată în liga secundă, a fost o „decepție” la Arad, în meciul cu CFR, așa cum titra presa vremii. Timișorenii au pierdut cu 0-2, golurile arădenilor fiind marcate de Damian (min. 7) și Curt (min. 54). Studenții au evoluat pe Mureș în formula Popa – Rotaru, Cucla, Răcelescu, Bodrojan – Mureșan, Petrovici – Grizea, Popanică (Cotormani), Surdan, Regep.
1977 Poli Timișoara remizează cu rivala UTA Arad, într-un meci jucat pe teren propriu, în fața a 37.000 de spectatori. Oaspeții au deschis scorul prin Broșovschi, în minutul 20, pentru ca Dănuț Lața să transforme un penalti în minutul 54 și să egaleze situația. Să mai spunem că Poli a evoluat o jumătate de oră în superioritate numerică, după eliminarea lui Bîtea de la arădeni. Alb-violeții au utilizat echipa Bathori – Floareș, Păltinișanu, Mehedințu, Vișan, Volaru (Șerbănoiu), Lața, Dembroschi, Anghel, Cotec, Petrescu (Nucă).
1980 Poli Timișoara pierde meciul amical susținut pe teren propriu, în compania formației iugoslave OFK Belgrad. Sârbii s-au impus cu 2-1, grație reușitelor lui Djordjevic și Milenkovic, după ce Stelian Anghel deschisese scorul din minutul 2. La meci au asistat și doi observatori sosiți de la Londra, din partea clubului West Ham United, viitorul adversar al lui Poli din Cupa Cupelor.
1986 Poli Timișoara obține o victorie categorică în etapa a opta din Divizia B, 5-0 cu Dacia Orăștie. Bolba a reușit o triplă pentru alb-violeți, în minutele 12, 41 și 87, celelalte două goluri purtând semnăturile lui Oancea și Giuchici. Bănățenii au jucat în formula Icobescu – Șunda, Ionuț, Vușcan, Varga, Sabău, Pascu (Neagu), Vlătănescu, Oancea (Giuchici), Bobaru, Bolba.
2013 ASU Politehnica obține o victorie importantă la Jimbolia, cu tinerii de la școala de fotbal a lui Marcel Băban. Alb-violeții au deschis scorul în minutul 12, prin Nicu Făgețan, însă Călin Stan a finalizat un contraatac pentru gazde în minutul 27 și a restabilit egalitatea. Timișorenii au obținut în cele din urmă victoria, grație golului marcat de Gălan în minutul 53. Antrenorul Paul Codrea i-a trimis în teren pe Burtic – Birău, Obrejan, Gălan, Maranescu – Opriș, Popoviciu – Ilie, Vucea, Ionuț – Făgețan. Au mai intrat Florea, Neagoie, Brânzan și Lazăr.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.