1952 Știința Timișoara se impune clar pe teren propriu, în confruntarea cu Metalul Baia Mare. A fost 3-0 pentru studenți, prin golurile marcate de Cădariu (min. 35, 65) și Boroș (min. 34).
1958 Știința se impune în confruntarea de la Timișoara cu Jiul Petroșani. „O victorie mai ușoară decât o arată scorul”, așa cum titra presa vremii, studenții câștigând cu 2-1, grație „dublei” lui Lereter, din minutele 40 și 65. Gruparea din Valea Jiului a redus din handicap în minutul 73, prin Farkas II. Timișorenii au evoluat în formula Enăchescu – Filip, Codreanu, Florescu – Cojereanu, Tănase – Constantin, Neacșu, Cădariu, Lereter, Mițaru.
1959 Știința învinge în deplasarea de pe terenul lui FC Turnu Severin, din cadrul etapei a 11-a a Diviziei B. A fost un succes la limită pentru sudenți, 1-0, unicul gol fiind înscris de Manolache, în minutul 67.
1966 Poli pierde clar pe terenul rivalei din vest, UTA Arad, scor 2-5. Arădenii au condus cu 5-0 după mai puțin de o oră de joc, prin golurile lui Șchiopu (min. 5, 56), Popescu (min. 8, 44) și Axente (min. 12), însă timișorenii au reușit să mai ciuntească din handicap, prin penaltiul transformat de Mihăilă, în minutul 61, și apoi prin reușita lui Popanică, din minutul 86. Antrenorul studenților, Nicolae Reuter, a aliniat formula Popa – Bodrojan, Petrovici, Lereter, Rotaru – Grizea, Mihăilă – Regep, Popanică, Surdan, Mureșan III.
1980 Poli Timișoara pierde meciul susținut în deplasare cu Dinamo, în cadrul etapei a 14-a a campionatului primei divizii. Ambele goluri au fost marcate de Dragnea, în minutele 42 și 65. Pentru timișoreni au evoluat Moise – Murar, Șerbănoiu, Păltinișanu, Vișan – Manea, Dumitru (Cotec), Dembroschi, T. Nicolae (Palea) – Anghel, Nedelcu.
1996 Poli obține un succes care avea să rămână mulți ani în amintirea suporterilor, 1-0 cu Steaua. Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 87, de Mugur Gușatu, care a reluat cu capul din 4 metri, luându-i fața lui Prodan. Un moment celebru, „Guși-gol” sprintând de la poarta dinspre Sala Olimpia, acolo unde se marcase, până în celălalt capăt al stadionului, la Peluza Sud, pentru a se bucura alături de galerie. Acest succes punea capăt unui șir de 9 meciuri consecutive fără victorie pentru Poli și reaprindea speranța în obiectivul salvării de la retrogradare. Iată-i și pe cei ce au contribuit la victoria cu Steaua: Urai – Kovacs, Trandu, Stoicov, Ivan,Rotariu, Stoican (Fl. Călin), Velcea, Săvoiu (Gușatu), Vlaicu, Sasu.
2002 Poli obține trei puncte importante, după victoria cu 2-1, de pe teren propriu, cu FC Brașov. Mihai Nicolae a deschis scorul pentru alb-violeți în minutul 20, iar Mircea Oprea a majorat avansul în minutul 53. Timișorenii au trăit însă intens până la final, brașovenii reducând din handicap în minutul 63, printr-un penalti transformat de Mugurel Buga. Tehnicianul Stelian Gherman i-a trimis în teren pe A. Bogdan – Zanc, Constantinovici, Șoltuz – Dumitru (Ionilă), Balauru (Șuleap), M. Nicolae, Buia, Poenaru (Dobre), Oprea, Silvășan.
2013 ASU Poli se impuine în deplasarea de la Racovița, scor 3-0, la capătul unui meci dominat da capo al fine de alb-violeți. Adi Ilie a deschis scorul în minutul 16, iar fundașul Sorin Oberșterescu l-a majorat zece minute mai târziu. Scorul final a fost stabilit de Robert Panc, care a „lovit” în minutul 72. Antrenorul Paul Codrea i-a aliniat pe Burtic – Birău, Obrejan, Oberșterescu, Maranescu – Ilie, Opriș, Popoviciu (cpt.), Vucea – Făgețan, Vișan. Au mai intrat Panc, Ionuț, Ardelean și Brânzan.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.