Calendarul alb-violet: 26 octombrie în istoria lui Poli

1952 Știința Timișoara câștigă restanța din etapa a 12-a a Diviziei A, 2-1, pe teren propriu, cu Locomotiva Arad. Oaspeții au deschis scorul încă din minutul 2, prin Cilan, reușind să își păstreze avantajul până la pauză. Timișorenii întorc scorul abia în al doilea mitan. În minutul 55, Boroș egalează, după o pasă a lui Chirilă, iar în minutul 78 Cădariu împinge mingea în plasă, după o respingere defectuoasă a portarului Hevesi, la șutul aceluiași Boroș. Studenții au evoluat în alcătuirea Curcan – Corbuș, Brânzei, Retezan – Nicolin, Marcu – Cargol (Cădariu), Davidescu, Urcan, Chirilă, Boroș.

1974 Poli Timișoara se impune la limită, scor 1-0, în fața unui FC Argeș lipsit de aportul lui Dobrin. În fața a 10.000 de spectatori prezenți pe stadionul „1 Mai”, Dașcu reușește unicul gol al meciului în minutul 50, după o acțiune inițiată de Bojin. Alb-violeții au evoluat în alcătuirea Jivan – Mioc, Păltinișanu, Arnăutu, Popa – Bojin, Mehedințu, Lața – Floareș (Voinea), Dașcu, Petrescu.

1980 Poli Timișoara nu reușește decât o remiză pe teren propriu, în fața bucureștenilor de la Progresul Vulcan. Oaspeții au deschis scorul prin Apostol, în minutul 12, iar Dembroschi a restabilit egalitatea în minutul 74, dintr-o lovitură de pedeapsă. Poliștii au evoluat cu următoarea garnitură: Moise – Nadu, Păltinișanu, Șerbănoiu, Vișan, T. Nicolae, Manea, Dumitru – Anghel, Nedelcu (Iancu), Palea (Dembroschi).

1986 poli zalau1986 Poli câștigă mai clar decât o arată scorul, 4-2 cu Armătura Zalău, într-un meci din etapa a 10-a a Diviziei B. Timișorenii au dominat copios întâlnirea, ratând o sumedenie de ocazii. Așa se explică cum la pauză nu era decât 1-0, prin golul lui Vlătănescu, din minutul 29. Repriza secundă a fost mult mai spectaculoasă, pentru poliști mai punctând Bolba (min. 47), Oancea (min. 67) și Giuchici (foto – min. 87). Cele două puncte ale oaspeților au fost reușite de Gheară, în minutele 69 și 89.

1996 Poli pierde clar deplasarea de pe terenul Universității Cluj. A fost 4-1 pentru „Șepcile roșii”, grație reușitelor lui Predatu (min. 20 și 47), Brătianu II (min. 51) și Cioloboc (min. 71). Unica reușită a alb-violeților a fost semnată de tânărul Barna, în minutul 81. Pentru timișoreni au evoluat Țurcaș – Kovacs, Pelici, Rotariu, Trandu, Stoicov, Vlaicu, Velcea (R. Ivan), Fl. Călin (Barna), Gușatu (Contescu), Săvoiu.

2002 poli sportul2002 Poli Timișoara a câștigat meciul de pe stadionul „Dan Păltinișanu” cu Sportul Studențesc, din etapa a 9-a a Diviziei A. A fost 3-2 pentru alb-violeți, care la un moment dat păreau să se îndrepte spre un scor-fluviu, însă au sfârșit pentru a tremura serios pentru cele trei puncte. 20.000 de spectatori au aplaudat golurile marcate de Silvășan (min. 39) și M. Oprea (min. 44 și 58), dar tot ei au stat cu sufletul la gură, văzând cum Irimia (min. 59) și Chihaia (min. 63), au strâns rezultatul. Antrenorul alb-violeților, Basarab Panduru, i-a aruncat în luptă pe A. Bogdan (T. Stanciu) – Zanc, Constantinovici, Șoltuz – A. Dumitru, Buia, M. Nicolae, Poenaru, R. Stancu (Balauru) – M. Oprea, Silvășan (Marișescu).

 

2008 poli cfr cluj2008 Poli Timișoara obține o victorie extrem de importantă, 2-1 în fața campioanei en titre, CFR Cluj. Ambele goluri ale gazdelor au fost marcate de slovacul Marian Cisovsky, în minutele 27 și 32. Clujenii n-au mai reușit decât să reducă din diferență în prelungirile primei reprize, prin Didi, scăpat singur cu Pantilimon. Dusan Uhrin i-a trimis în teren pentru acest joc pe Pantilimon – Bădoi, Brezinsky, Cisovsky, Milhazes – Stancu, Alexa, Borbely (Magera), Art. Karamyan – Parks (Rusic), Bucur (Goga).

2010 Poli Timișoara a trebuit să treacă prin chinul loviturilor de departajare pentru a elimina divizionara secundă Voința Sibiu, într-un joc din optimile Cupei României, disputat chiar pe „Dan Păltinișanu”. Alb-violeții au condus cu 1-0 din minutul 13, grație reușitei luI Dorin Goga, însă gruparea de pe Cibin, pregătită de timișoreanul Alex Pelici, a restabilit egalitatea în minutul 88, prin Bunea. Apoi, în prelungiri, bănățenii au mai primit o „lovitură”, Bourceanu fiind eliminat în minutul 92, pentru cumul de cartonașe galbene. La loviturile de departajare, alb-violeții aveau să se impună cu 4-3.

2013 ASU Politehnica își mărește avansul din fruntea clasamentului, prin victoria cu 4-0, de la Gara Mare, din fața concitadinei CFR. După o jumătate de oră echilibrată, alb-violeții s-au descătușat grație reușitei de zile mari a căpitanului Popoviciu, din minutul 31. Până la pauză, trupa lui Paul Codrea avea să mai puncteze de două ori, prin Obrejan și Făgețan. În repriza a doua, plasa porții lui Rain avea să se mai scuture o dată, fundașul dreapta Birău închizând tabela stadionului „CFR”. Pentru alb-violeți au evoluat Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Maranescu – Ilie, Opriș, Popoviciu (cpt.), Vucea – Vișan, Făgețan. Au mai intrat Rogojină – Panc, S. Oberșterescu și D. Popa.

2013 poli cfr timisoara

About Gabriel Toth

Leave a Reply