Calendarul alb-violet: 19 octombrie în istoria lui Poli

1952 Știința Timișoara se impune cu 1-0 în deplasarea de la Cluj, contra localnicei Locomotiva. Singurul gol al partidei a fost marcat în minutul 65, de Boroș, printr-o lovitură de cap. Studenții au evolat în formula Curcan – Corbuș, Brânzei, Retezan – Nicolin, Marcu – Cargol, Davidescu, Urcan, Chirilă, Boroș.

1955 O combinată între timișorenele Știința și Locomotiva  a învins prim-divizionara iugoslavă Spartak Subotica, cu 2-1. Primul gol al meciului disputat pe stadionul „CFR” a fost reușit de Ciosescu (provenit de la Știința). Avantajul fragil al timișorenilor avea să dureze până în minutul 80, atunci când Ciovic a înscris din pasa lui Tomasevic. Totuși, în minutul 86, Dinulescu l-a deschis pe Țigăniuc, care a tras năprasnic, de la 25 de metri, în vinclul porții lui Spartak. Iată cum a arătat combinata Știința – Locomotiva: Uțu – Corbuș, Androvici, Brânzei, Cojereanu, Ferenczi – Țigăniuc, Avasilichioaie, Ciosescu (Boroș), Dinulescu, Lazăr.

1959 Știința se impune cu 4-0 în fața echipei Metalul Oțelu Roșu, în etapa a noua a ligii secunde. La pauză, scorul era egal, 0-0, însă în repriza secundă, timișorenii s-au dezlănțuit. Lereter (min. 54), Mițaru (min. 66) și Manolache (min. 75 și 83) au marcat golurile victoriei pentru studenți.

1969 Poli (purtând denumirea Ripensia) a pierdut cu 1-2 deplasarea de la Satu Mare. Localnica Olimpia a lovit de două ori înainte de pauză, prin Kincses (min. 34) și Filip (min. 44), unica reușită a timișorenilor purtând semnătura lui Dobândă.

1986 Poli Timișoara reușește să revină doar cu un punct din confruntarea de pe terenul Aurului Brad. Gazdele au deschis scorul prin Stoinescu, în minutul 52, însă Petre Vlătănescu a restabilit egalitatea opt minute mai târziu. Poli a evoluat în alcătuirea Icobescu – Pascu, Vușcan, Ionuț, Varga – Neagu (Andreaș), Bolba, Bobaru, Sabou – Oancea, Giuchici (Vlătănescu).

sportul poli1990 Poli obține o victorie importantă, 2-0 în deplasare cu Sportul Studențesc. Golurile alb-violeților au fost înscrise de Vlaicu (min. 47) și Timofte (min. 73). Pentru timișoreni a fost ultima repetiție înaintea meciului de la Lisabona, din Cupa UEFA, Costică Rădulescu aliniind în Regie formula Jipa – Andreaș, Ionuț, Stoicov, Bungău, Crăciun, Bărbosu (Bătrânu), Vlaicu, Roseblum (Oloșutean), Timofte, Popescu.

1996 Poli cedează cu 0-2 pe terenul Oțelului Galați, într-un joc în care portarul Ioan Almășan a greșit la ambele goluri. Gălățenii au rezolvat soarta meciului înainte de pauză, punctând prin Mirea, în minutul 22, și Bosânceanu, în minutul 44. Poli a evoluat în formula Almășan (Țurcaș) – Rotariu, Kovacs, Trandu, Pelici, Stoicov, Călin (Barna), Velcea, Vlaicu, Gușatu, Săvoiu.

farul poli2002 Poli pierde deplasarea de la malul mării, 1-3 cu Farul Constanța. „Marinarii” au deschis scorul încă din minutul 2, prin Bogdanovic, pentru ca, până la pauză, să se ajungă la scor de neprezentare, prin reușitele lui Bădescu (min. 25) și Cristocea (min. 30). În repriza a doua, alb-violeții au izbutit să înscrie golul de onoare, prin Romeo Stancu, în minutul 70. Antrenorul timișorenilor, Basarab Panduru, a aliniat formula A. Bogdan – Dumitru (Buia), Șoltuz, Constantinovici, Marișescu, Poenaru (Stancu) – Balauru, M. Nicolae, Dobre – Oprea (Prodan), Silvășan.

2008 O nouă deplasare la Constanța, nici de această dată victorioasă pentru o Poli care venea după șapte victorii consecutive în campionat. Gigel Bucur a deschis scorul pentru bănățeni în minutul 29, însă foarte tânărul Denis Alibec a restabilit egalitatea pentru Farul, în minutul 50. Dusan Uhrin i-a trimis în teren pe Pantilimon – Bădoi, Brezinsky, Cisovsky, Milhazes – Stancu (Abiodun), Alexa, Borbely, Karamyam (Goga) – Magera, Bucur (Parks).

 

constanta poli

About Gabriel Toth

Leave a Reply