1945 Poli a pierdut cu 0-1 meciul în fața Electricii și a cedat cu această ocazie fotoliul de lider al Campionatului Orășenesc, în favoarea adversarei. Unicul gol al partidei a fost înscris de Biro.
1956 Știința Timișoara o zdrobește pe CCA București (viitoarea Steaua) cu un neverosimil 5-0, în etapa a 25-a a primei divizii. Scorul a fost deschis abia în minutul 44, de Ciosescu, însă studenții s-au dezlănțuit după pauză, când au mai punctat prin Filip (min. 55 și 56), Ciosescu (min. 63) și Dinulescu (min. 81). Timișorenii au obținut acest succes istoric în formula Pain – Zbârcea, Brânzei, Florescu – Cojereanu, Tănase – Lazăr, Filip, Ciosescu, Dinulescu, Gârleanu.
1959 Știința Timișoara se impune clar în deplasarea de pe terenul Metalului Oțelu Roșu. A fost 5-2 pentru studenți, care au punctat prin Ionescu (min. 7, 46, 56), Lereter (min. 6) și Gârleanu (min. 86), cele două puncte ale gazdelor fiind semnate de Mihai (min. 46) și Radu Rudolf (min. 79).
1973 Poli Timișora obține un succes important pe teren propriu, 1-0 în fața Rapidului. 20.000 de spectatori au aplaudat reușita lui Dașcu, din minutul 10, care avea să le asigure studenților cele două puncte puse în joc. Alb-violeții au aliniat formula Jivan – Mioc, Păltinișanu, Arnăutu, Popa – Lața, Mehedințu, Surdan (Șchiopu) – Floareș (Covalcic), Dașcu, Bungău.
1981 Poli Timișoara e învinsă cu 3-2 pe terenul Corvinului Hunedoara. Gazdele păreau să se îndrepte la un moment dat spre un succes categoric, golurile lui Ghiță (min. 12) și Klein (min. 24, 64) asigurând formației de sub furnale un avans de trei goluri. Alb-violeții au reușit să mai strângă rezultatul, punctând de două ori până la final, prin Nichici (min. 66) și Anghel (min. 80). Timișorenii au aliniat următoarea garnitură: Moise (Suciu) – Nadu, Păltinișanu, Șerbănoiu, Vișan – Manea, Dumitru, Vlătănescu (Nichici) – Anghel, Nedelcu, Nucă.
1984 Poli Timișoara e umilită pe terenul Gloriei Buzău, unde pierde cu 0-5 în cadrul etapei a 13-a a Diviziei A. Fosta „Gheată de Aur”, Dudu Georgescu, a reușit o triplă pentru formația din Crâng, în minutele 12, 26 și 44, celelalte două reușite ale gazdelor fiind semnate de Marcu, în minutul 5, și Tulpan, în minutul 62. Alb-violeții s-au prezentat cu următoarea formație: Moise – Pascu, Vușcan, Dumitru, Lehmann – Mureșan, Manea (Bozeșan II), Șunda, Deac – Bolba, Oancea (T. Nicolae).
1990 Poli Timișoara se impune în deplasarea de la Oradea, 1-0 cu FC Bihor, într-un meci cu scântei mai cu seamă în tribune, galeria alb-violetă fiind evacuată la pauză din stadion. Pe teren, timișorenii au înscris golul victoriei prin Rosenblum, în minutul 79. Poli a evoluat în formula Jipa – Varga, Crăciun, Andreaș, Stoicov – China, Timofte, Vlaicu (Rosenblum), Bărbosu (Ionuț) – Oloșutean, O. Popescu.
1995 Poli Timișoara obține o victorie clară în fața Gloriei Bistrița. Doar 4.000 de spectatori au încumetat vremea friguroasă și vântul puternic de la ora jocului, dar au avut ce vedea. Băban a deschis scorul în minutul 31, pentru ca, șapte minute mai târziu, Florin Călin să reușească o bijuterie de gol, prezentat în presa vremii drept cel mai frumos al sezonului: șut năprasnic de la 25 de metri, mingea a „mușcat” bara lângă vinclu, a aterizat pe linia porții și de acolo în plasă. Scorul de forfait a fost stabilit în minutul 80, de Săvoiu. Emeric Dembroschi i-a trimis în teren la Poli pe Almășan – Contra (R. Ivan), Pelici, Velcea, Stoicov – Kovacs (Contescu), Rotariu, Vlaicu, Călin – Băban, Săvoiu (Barna).
2000 Poli Timișoara pierde la limită pe terenul unei candidate la promovare, FC Baia Mare. Unica reușită s-a consemnat în minutul 83, atunci când la o lovitură liberă executată de Pașcovici, fundașul ivorian al timișorenilor, Moise Brou, a deviat nefericit în propria poartă. Antrenorul alb-violeților, Lorenzo Rubinacci, a aliniat următoarea formulă: Pap – Diaconescu, Isac, Brou, Chița – Stoican (Feraru), Naidin, Almășan, Fl. Stoica (Bilașco) – Bota, Bratu.
2006 Poli Timișoara s-a impus, mai clar decât o arată scorul (2-0) în fața eternei rivale din vest, UTA Arad. Oaspeții au rămas în inferioritate numerică încă din minutul 16, după eliminarea lui Valentin Simion, fapt de care au profitat alb-violeții. Mihăiță Pleșan (min. 25) și Gueye Mansour (min. 74) au marcat golurile victoriei, aplaudate de cei 30.000 de spectatori prezenți pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Antrenorul polist Alin Artimon i-a trimis în teren pe Popa – S. Rădoi, McKain, Cânu, Emeghara, Olah, Alexa, Pleșan (Izvoranu), Bălace, Cristea (Mansour), Bucur (Grigorie).
2012 Seară memorabilă pe „Știința”. La un meci de Campionatul Județean, fanii din Peluza Sud au oferit un spectacol pirotehnic ce a făcut înconjurul planetei, aprinzând 91 de torțe pentru cei 91 de ani pe care îi împlinea Poli în acea iarnă, cu ocazia ultimului joc de pe teren propriu din tur, cu AS Nădrag. În teren, alb-violeții s-au impus cu 4-1, prin golurile lui Marchiș (2), Hușanu și Rotariu, oaspeții egalând în prima repriză prin Jurj. Iată-i și pe jucătorii care au evoluat în alb-violet în această atmosferă incendiară: M. Foale – Radovancovici, Obrejan, Hușanu, Maranescu – Popoviciu (cpt.), Lazăr, Rotariu, Nicolaie – Băcilă, Marchiș. Au mai intrat Șerban, Ardel, Cioroagă și Panc.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.