1961 Știința Timișoara e învinsă de Arieșul Turda, în sferturile de finală ale Cupei României, într-un joc disputat pe teren neutru, la Oradea. După 0-0 la expirarea celor 90 de minute regulamentare, timișorenii au deschis scorul după 120 de secunde scurse din prelungiri, prin Lereter. Gruparea din județul Cluj a reușit însă surpriza, egalând în minutul 106, prin Pârvu, pentru ca în minutul 119, Băluțiu să marcheze golul victoriei. Știința a evoluat în alcătuirea Curcan – Georgescu, Turcan, Hălmăgeanu – Petescu, Tănase – Igna, Gârleanu, Manolache (Iordăchescu), Lereter, Mițaru.
1963 Știința Timișoara cedează în deplasare, pe terenul echipei Dinamo Pitești. A fost 1-0 pentru gruparea din Trivae, gol marcat în minutul 11, de Stoenescu, dintr-o lovitură liberă de la 17 metri. Un meci anost, așa cum îl descrie presa vremii, în care fazele de poartă au fost o raritate. Știința a evoluat cu Urziceanu – Hârșova, Lereter, Răcelescu – Turcan, Mihăilă (Mițaru) – R. Lazăr, Surdan, Manolache, Popa, Igna.
1965 Știința Timișoara suferă o înfrângere drastică, pe teren propriu, în fața Siderurgistului Galați, scor 2-5. Golurile gazdelor au fost marcate de Popa (min. 14) și gălățeanul Voicu (autogol – min. 57), în vreme ce pentru oaspeți, Voinea a reușit o triplă (min. 1, 30, 79), mai înscriind Stătescu (min. 22) și Valcan (min. 87).
1968 Poli Timișoara suferă o nouă înfrângere categorică, 2-5 cu Minerul Anina, în Cupa României. Golurile gazdelor au fost marcate de Copăceanu (min. 19, 63), Mate (min. 42, 82) și Muntreanu (min. 71), în vreme ce alb-violeții au punctat prin Cotormani (min. 24) și Regep (min. 39).
1969 Politehnica Timișoara, care la această dată purta numele de Ripensia – o idee care spunea totul despre situația confuză a fotbalului timișorean din acei ani – câștigă în deplasare, 1-0 cu Gloria Arad, în Cupa României.
2001 Poli Timișoara, aflată într-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale, pierde pe teren propriu cu rivala UTA Arad. În fața a 5.000 de spectatori, o asistență-record pentru acel sezon, alb-violeții cedează cu 1-2, timișoreanul Miculescu reușind o „dublă” pentru arădeni, în minutele 38 și 43, golul de onoare al gazdelor fiind marcat de Tavi Benga, în minutul 86. Antrenorul polist, Dan Stupar, a utilizat formula Rahoveanu – Papa, Țarălungă, Stupar, Ștreangă, Benga – Kovacs (J. Szekely), C. Almășan, Stoican – Spătaru (Noje), Pecarov (Isac).
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.