1950 Știința Timișoara remizează pe teren propriu cu Partizanul Petroșani, scor 1-1. Gazdele au deschis scorul în minutul 49, după o acțiune personală a lui Mioc. Gruparea din Valea Jiului a egalat în minutul 60, prin Guță Tănase. Studenții au evoluat în formula Curcan – Corbuș, Nicolaevici, Brânzei, Mazăre, Marcu, Nicolin (Glisici), Nicșa, Morja, Mioc, Chioreanu.
1961 Știința Timișoara pierde întâlnirea de la Ploiești, 0-2 cu Petrolul lui Ilie Oană. Deși formația gazdă avea numeroase absențe, a reușit să se impună, grație golurilor lui Munteanu, din minutul 11, și Zaharia, minutul 75. Timișorenii au avut de suferit din cauza accidentării portarului Petrișor Curcan, înlocuit de Pain în minutul 42. Iată formula cu care au evoluat timișorenii: Curcan (Pain) – Georgescu, Turcan, Hălmăgeanu – Petescu, Tanase – Igna, Gârleanu (R. Lazăr), Manolache, Lereter, Mițaru.
1962 Știința a disputat un amical pe teren propriu cu Minerul Lupeni, încheiat la egalitate, 3-3, după un joc cu o evoluție spectaculoasă a scorului, dar nu și cu un joc convingător din partea timișorenilor. Studenții au marcat prin Popa (min. 5), Keresztes (autogol, în minutul 24) și Mițaru (min. 90).
1965 Poli Timișoara susține un meci amical la Cluj, cu Universitatea, încheiat cu un rezultat spectaculos: 5-5. Pentru timișoreni au înscris Mureșan (2), Lereter, Mihăilă și Popanică, golurile ardelenilor fiind semnate de Uifăleanu, Ivansuc, Mustețea, Adam și Al. Vasile.
1967 Poli Timișoara înregistrează o victorie cu 2-0, pe teren propriu, cu Metalul Hunedoara, într-un joc din liga secundă. Jocul bănățenilor nu a strălucit, dar chiar și așa, și-au asigurat victoria fără foarte multe emoții, grație penaltiului transformat de Mureșan, în minutul 7, în urma faultului lui Pârvu asupra lui Cotormani, pentru ca apoi în minutul 57, Petrovici să marcheze cu un șut prin surprindere de la 20 de metri.
1972 Poli Timișoara pierde pe terenul Corvinului Hunedoara, scor 1-2. Cojocaru și Munteanu au marcat pentru gazde, unica reușită a poliștilor fiind semnată de Bojin.
1975 Poli Timișoara pierde la limită, 0-1, la București, cu Rapidul. Unicul gol al întâlnirii a fost înscris de Leșcanu.
1994 Poli Timișoara se impune cu 1-0 în deplasare, în fața Jiului Petroșani, într-un meci la care au asistat 15.000 de spectatori, o asistentă impresionantă pentru liga secundă. Unica reușită a partidei i-a aparținut lui Sanyi Kovacs, care a înscris, în minutul 54, din centrarea lui Roco Sandu. Costică Rădulescu a aliniat la Poli următoarea garnitură: Almășan – Varga, Macavei, Andreaș, Stoicov – Contescu, Trandu (Vlaicu), R. Sandu, Fl. Călin, Kovacs (Contra) – Băban.
1995 Poli Timișoara remizează fără goluri cu Universitatea Craiova. Un meci disputat într-o atmosferă incendiară, cu 9.000 de spectatori în tribunele stadionului bănățean și cu galeria CVUCS prezentă în peluza sud, oferind unul dintre primele recitaluri memorabile. Un joc în care, chiar și presa centrală recunoaște că victoria ar fi fost meritată de bănățeni, cărora li s-a refuzat un penalti clar în minutul 37, atunci când fundașul craiovean Naicu l-a faultat în careu, din poziție de ultim apărărtor, pe Băban, dar centralul Toma s-a făcut că nu observă. Costică Rădulescu a aliniat formula Țurcaș – Contra, Pelici, Macavei, Stoicov – Săvoiu (R. Ivan), Velcea (Contescu), Fl. Călin, Kovacs – Băban, Gușatu (Trandu).
2006 Poli Timișoara nu reușește să se impună pe teren propriu în fața lui FC Național. Bucureștenii au deschis scorul în minutul 76 prin Ovidiu Herea, însă Jonathan McKain a restabilit egalitatea în minutul 88. S-a încheiat 1-1, meci pe care antrenorul polist Sorin Cârțu l-a abordat în alcătuirea Popa – S. Rădoi, Mehmedovic, McKain, Emeghara, Alexa, Pleșan (Torje), Bădoiu (M. Oprea), Bălace (Bucur), Mansour, Cristea.
2011 Poli Timișoara suferă prima înfrângere de la retrogradarea forțată în liga secundă. Trupa lui Valentin Velcea a pierdut cu 0-1 la Sânmartin, cu Luceafărul Oradea, unicul gol al întâlnirii fiind marcat de Lupuț, în minutul 90+3. Timișorenii au evoluat în formula Lepmets – Dăruială, Fl. Ilie, Mera, Sepsi – Chiș, Gorobsov, Tameș (Curtean), Goga – Axente (Popovici), Zăgrean (Pătraș).
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.