Cădere în ultima jumătate de oră: Luceafărul Oradea – Politehnica Timișoara 2-1

Politehnica Timișoara se întoarce fără niciun punct din ultima deplasare stagională. Alb-violeții au fost învinși astăzi, la Sânmartin, de Luceafărul Oradea, după ce au condus încă din minutul 4 al întâlnirii. Gazdele au întor scorul în minutele 70 și 73, când au punctat prin Feher, respectiv Rusu.

Partida a început abrupt la Sânmartin. După lovitură liberă periculoasă a gazdelor, rămasă fără rezultat, alb-violeții au scăpat pe contraatac, prin Sorescu, care a speculat ieșirea hazardată din poartă a tânărului Gudea și l-a lobat elegant, de la 25 de metri, deschizând scorul. Tot prin intermediul principalei arme de care au dispus timișorenii în acest meci, contraatacul, se putea dubla avantajul în minutul 8, la o minge trimisă de pe dreapta de Sorescu, însă nici Plămadă și nici V. Nicolae n-au ajuns la timp în fața porții pentru a relua în plasă.

Prima șansă importantă de gol a gazdelor a venit în minutul 11, atunci când Neacșa a centrat de pe stânga pentru golgeterul Vlad Rusu, care a reluat însă din 4 metri direct în brațele lui Dur-Bozoancă. Apoi, în minutul 16, Țegle și-a încercat norocul de la distanță, însă portarul timișorenilor a plonjar pe partea stângă și a respins în corner. După o perioadă mai liniștită, în care jocul s-a purtat mai mult în zona centrală a terenului, ocaziile au reapărut pe final de repriză. În minutul 34, Vlad Rusu a pătruns în careu de pe dreapta, însă a șutat pe lângă stâlpul de la colțul scurt. Apoi, în minutul 39, Vasile Nicolae a încercat să reia din „foarfecă”, de la 12 metri, însă balonul a trecut pe lângă poartă.

Repriza secundă a început în nota de dominare a timișorenilor, care au ajuns cu ușurință în preajma careului lui Gudea, însă au suferit de cele mai multe ori la pasa finală. Singura șansă notabilă din startul mitanului secund i-a aparținut lui Sorescu, care a înaintat aproximativ 20 de metri cu mingea la picior și a trimis mult peste poartă, de la marginea careului, din poziție centrală, în minutul 53. Încetul cu încetul, jocul s-a mutat în jumătatea polistă, iar în minutul 56, Oroș a trimis alături, din colțul careului mic, consemnând prima ocazie a gazdelor din acest mitan secund. Același Oroș a fost foarte aproape de gol și în minutul 63, atunci când a reluat incredibil peste poartă, din patru metri, cu capul, o minge centrată din corner de V. Pop. Orădenii au continuat să fie insistenți, iar în minutul 69 au beneficiat de o lovitură liberă extrem de periculoasă, de la 18 metri, din poziție centrală, însă Dur-Bozoancă a respins in extremis execuția plasată a lui Vasile Pop.

Portarul polist n-a mai putut interveni însă în minutul 70, atunci când Marius Feher a șutat fără preluare, de la 20 de metri la firul ierbii, și a restabilit egalitatea. Iar echilibrul pe tabelă s-a menținut doar trei minute, gazdele preluând conducerea prin lovitura de cap, din apropiere, a lui Vlad Rusu, după ce, în prealabil, același Feher lovise bara din stânga lui Dur-Bozoancă, cu un șut de la marginea careului.

S-a încheiat 2-1 pentru Luceafărul Oradea, care reușește să mai urce cu acest prilej spre mijlocul clasamentului, după ce grijile retrogradării fuseseră spulberate încă din runda trecută, odată cu remiza de la Motru, cu Pandurii. Pentru Politehnica a mai rămas un ultim examen în acest sezon, sâmbăta viitoare, pe „Dan Păltinișanu”, în compania concitadinei Ripensia.


Luceafărul Oradea (antrenor Cristian Lupuț): Gudea – Valies (78, Toriște), Oroș (cpt.), Tînc, Trif – Feher, Țegle – Antohi, Neacșa (46, V. Pop), Rocha (65, A. Dulca) – Vl. Rusu.
Politehnica Timișoara (antrenor Antonio Foale): Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Taub – Poparadu, Coadă – Motreanu (84, Gașpar), Sorescu, V. Nicolae (62, Schieb) – Plămadă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply