C4 | Derby-uri județene în Timiș, Arad și Hunedoara; Motru nu aruncă (deocamdată) prosopul

Emanuel Titus photography © All rights reserved

În tur, la Lugoj, ASU Politehnica suferea primul eșec stagional (Foto: Emanuel Titus Iliesi)

Runda a XIX-a din C4, a patra a returului, se anunță extrem de interesantă, mai cu seamă în ecuația luptei pentru promovare. Primele două clasate, ASU Politehnica și Metalurgistul Cugir se vor afla față în față cu propriile coșmaruri din toamnă. În plus, e o rundă în care încrâncenarea și orgoliile vor fi ingrediente obligatorii, în condițiile în care vom avea derby-uri locale în trei județe.

Millenium Giarmata – Metalurgistul Cugir

Mâine, ora 15, stadion „Nicu Moraru” (Giarmata). În tur: 2-2

Un duel înaintea căruia se nasc mai multe întrebări decât ar fi cazul la un meci între „lanternă” și a doua clasată. Iar asta deoarece jocul din tur a avut conotații speciale. În runda a IV-a a sezonului, Metalurgistul Cugir se împiedica în mod total neașteptat, chiar sub Drăgana, de Millenium Giarmata. A fost atunci 2-2, iar acesta avea să rămână singurul pas greșit al grupării din județul Alba pe propriul fief.

Mâine, pe arena „Nicu Moraru”, se vor afla față în față două echipe cu un moral excelent. Pe de o parte, Giarmata vine după cel mai clar succes al sezonului, 4-0 în deplasare, la Minerul Motru, un mare plus de încredere în primul rând pentru elevii lui Răzvan Leucă. De partea cealaltă, Cugirul vine după derby-ul câștigat acasă cu liderul ASU Politehnica și reducerea diferenței față de prima poziție la doar două puncte. Un duel ce se anunță așadar interesant, între două echipe în formă, cu mențiunea că Giarmata e, momentan, singura localitate din care oaspeții au plecat de fiecare dată cu tolba plină în acest sezon. Să fie la fel și mâine?

Măgura Cisnădie – CSO Filiași

Mâine, ora 15, stadion Măgura (Cisnădie). În tur: 1-0

Un duel cu o favorită certă mâine, în județul Sibiu. Trupa lui Ioan Luca a început în forță returul de campionat, reușind să strângă 7 puncte în primele trei runde. De așteptat, dacă luăm în considerare întăririle pe care trupa din Cisnădie le-a făcut în iarnă. Doi dintre jucătorii importanți achiziționați de Măgura vin chiar de la adversara de mâine, CSO Filiași. E vorba despre fundașul Bălașa, fotbalist cu experiența Ligii I, și de atacantul Fotescu, cel ce reușise în tur patru goluri pentru doljeni.

Aflată pe penultima poziție în clasament și cu un start șovăielnic în retur, trupa pregătită de Ionel Luță nu pare a avea nicio șansă pe cocheta arenă din Cisnădie. Totuși, n-am dus lipsă de surprize în actuala ediție din C4.

CSU II Craiova – Pandurii II Târgu Jiu

Mâine, ora 15, stadion Ișalnița. În tur: 0-2

Unul dintre duelurile interesante ale rundei, între cei doi „sateliți” de prim-divizionare din această serie. Atât Craiova, cât și Pandurii s-au remarcat drept echipe imprevizibile, atât prin tinerețea lotului, cât și prin flexibilitatea acestuia. În meciul de mâine, e posibil să apară întăriri din loturile de Liga I la ambele combatante, în condițiile în care eșalonul de elită e întrerupt la acest final de săptămână, din cauza amicalelor susținute de echipa națională.

Cetate Deva – FC Hunedoara

Mâine, ora 15, stadion Cetate (Deva). În tur: 1-3

O partidă între două echipe aparent fără obiectiv, nici în partea superioară și nici în cea inferioară a ierarhiei. Totuși, fiind vorba despre un derby județean, orgoliile vor da savoare întâlnirii. Cetate Deva, aflată la primul joc acasă din 2016, își dorește cu ardoare victoria, pentru a-și lua și revanșa în fața rivalilor județeni pentru eșecul din tur, 1-3, de pe „Michael Klein”.

„Hunedoara pleacă cu prima şansă dar eu am încredere în echipa şi jucătorii mei. Sunt convins că vom face un meci frumos şi vom obţine puncte. Sperăm ca publicul să vină în număr mare, să ne susţină, pentru noi e important”, a declarat antrenorul Devei, Marius Sârbu, pentru hunedoarasport.ro.

ASU Politehnica – CSM Lugoj

Sâmbătă, ora 15, stadion Știința (Timișoara). În tur: 0-1

ASU Politehnica vine după o săptămână grea, în care a trebuit să digere eșecul de la Cugir. Pe alb-violeți îi așteaptă însă din nou un adversar dificil, cel în fața căruia pierdeau primele puncte în actualul sezon. Gălan & co. își amintesc și acum de eșecul din tur, de la Lugoj, de golul rapid al lui Precupanu sau de ratările imense din finalul întâlnirii.

În plus, mai e și presiunea celor doar două puncte care le-au mai rămas timișorenilor în fața rivalei Metalurgistul Cugir. Pentru că în cazul în care ardelenii se vor impune mâine la Giarmata, ASU Politehnica va începe meciul cu Lugojul de pe poziția a doua.

CS Ineu – Național Sebiș

Sâmbătă, ora 15, stadion Central (Ineu). În tur: 0-1

Un derby nu doar al județului Arad, ci al Țării Zarandului. O partidă între două formații care se cunosc foarte bine și care au realizat, de-a lungul anilor, numeroase schimburi de jucători. De pildă, cel mai experimentat fotbalist din lotul gazdelor, Tiberiu Bier, a sosit în vară chiar de la adversara de sâmbătă. O partidă pe care oaspeții, pregătiți de Rică Neaga, sunt obligați să o câștige, pentru a rămâne în cursa de urmărire a liderului ASU Politehnica, de care îi despart în acest moment zece puncte.

Performanța Ighiu – Minerul Motru

Sâmbătă, ora 15, stadion Cetate (Alba Iulia). În tur: 1-1

O partidă despre care putem spune, în primul rând, că e bine că se joacă. La Motru s-a discutat în această săptămână despre posibilitatea abandonului, din cauza lipsei unui sprijin financiar. După ce Complexul Energetic Oltenia a închis „robinetul”, restanțele către jucători s-au tot adunat, echipa gorjeană supraviețuind doar din banii pe care i-a primit din partea Consiliului Local.

Din fericire pentru competiție, motrenii vor continua, cel puțin deocamdată.„În urma ședinței de ieri, nu se mai pune problema ca echipa să nu se prezinte. Am rămas de comun acord cu acționarii să continuăm activitatea sportivă la Motru” a precizat Mihai Cernica, directorul sportiv al formației gorjene, citat de absport.ro. Chiar și așa, jocul din Cetatea Marii Uniri pare de 1 solist, în condițiile în care Minerul a înregistrat eșecuri pe linie în primele trei etape din retur, având și un golaveraj grăitor, 0-9.

Iată programul complet al etapei a XIX-a din C4:

Mâine, ora 15
Millenium Giarmata – Metalurgistul Cugir
Măgura Cisnădie – CSO Filiași
CSU II Craiova – Pandurii II Târgu Jiu
Cetate Deva – FC Hunedoara

Sâmbătă, ora 15
ASU Politehnica – CSM Lugoj
CS Ineu – Național Sebiș
Performanța Ighiu – Minerul Motru

Mama Mia Becicherecu Mic stă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply