Boldea aduce victoria pentru ACS Poli


ACS Poli a disputat în această după-amiază un test împotriva divizionarei C, Național Sebiș, câștigat de alb-negri cu 2-1, prin „dubla” golgheterului din campionat, Cristian Boldea. Partida cu gruparea din județul Arad s-a perfectat pe ultima sută de metri, după ce amicalul cu sârbii de la Radnicki Nova Pazova a fost anulat.

ACS Poli a primit o replică dârză din partea formației din Sebiș, care s-a ținut tare pe tot parcursul partidei. După câteva șanse bune irosite în debut, alb-negrii au deschis scorul prin Cristian Boldea, în minutul 21. Un sfert de oră mai târziu, Dina a obținut un penalti care ar fi putut desprinde gazdele, însă căpitanul Ovidiu Petre a fost ghicit de către portarul Merșca. Trei minute mai târziu, gruparea arădeană a restabilit egalitatea, după ce șutul lui Buta a fost deviat în propria poartă de Florin Nohai.

În partea secundă, Valentin Velcea și-a rulat toți jucătorii convocați pentru acest amical, dar chiar și așa, ACS Poli a reușit desprinderea. În minutul 56, nou-intratul Szekely l-a găsit foarte bine în careu pe același Boldea, care a înscris elegant cu latul. Până la final, mai putem nota un cartonaș roșu în tabăra oaspeților, văzut de decarul Bogdan Buzean, pentru proteste repetate la adresa brigăzii conduse de Cătălin Botaș.

ACS Poli (antrenor Valentin Velcea): Pap – Nohai, Petrovic, Șeroni, Marovic – Goge, Petre (cpt.), Poparadu, Nanu – Boldea, Dina. Au mai intrat Coca – Szeleky, Bălace, Trandu, Bărbuț, Redjepi și Bocșan.

Național Sebiș (antrenor Mihai Petcuț): Merșca – Feieș, Buta, Edmond, Jude, Coțan, Avădanei, Mohamed, Buzean, Rodrigues, Ceacă. Au mai intrat Șoltez – Lazea, Suslak, Siminiceanu, Budur, Ivancea, Susan, Rus.

„A fost un test foarte binevenit, în fața unei echipe arțăgoase. A contat să ne facem antrenamentul, ca ritm de joc. După părerea mea, a fost un joc bun, ținând cont de starea terenului care a fost impracticabil. Până la urmă, asemenea terenuri putem întâlni și în campionat și e bine pe de o parte că ne putem adapta. E bine că Sebiul n-a făcut doar act de prezență, s-au întrebuințat la maximum și mă bucur că fotbalul din vest are echipe cu care se poate juca”, a declarat la final antrenorul lui ACS Poli, Valentin Velcea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply