Bojan Grubisic: „Putem repeta ceea ce am reușit cu Elba”


Bojan Grubisic a revenit după doi ani la Timișoara, oraș în care a cunoscut cele mai mari satisfacții de la sosirea în România. Fostul pivot al lui Elba din „era Petricevic” e convins că și Timba poate scrie o pagină frumoasă în istoria baschetului timișorean.

Bojan Grubisic a jucat la Elba în perioada 2008-2010, sub comanda lui Dragan Petricevic, reușind, în acest interval, să devină vicecampion al României și câștigător al Cupei. Ascensiunea „leilor” din acei ani a fost una surprinzătoare, echipa neavând nume mari în lot și nici stabilitate financiară. După doi ani, „Grubi” s-a întors pe Bega, pentru a pune umărul la creșterea unei noi grupări în Timișoara, baschetbalistul în vârstă de 32 de ani fiind convins că Timba poate repeta ceea ce a realizat Elba în urmă cu câteva sezoane.

„Am petrecut aici doi ani minunați, iar apoi am ma jucat și la alte cluburi din România. Acum m-am întors, îmi place foarte mult orașul. Chiar dacă echipa asta e nouă, cred că putem repeta ceea ce am reușit acum câțiva ani cu Elba. E totuși puțin diferit, deoarece sunt mulți jucători noi și e pentru prima oară când jucăm împreună în această formulă. Eu unul îl cunosc doar pe Bosko (n.r. – Stojakovic) și câțiva băieți români cu care am fost coleg la Elba. Atmosfera e bună, echipa e tânără, doar eu, Pidi Czmor și Rickey Huckaby suntem ceva mai experimentați, dar în rest sunt foarte mulți băieți tineri. Încercăm la fiecare antrenament să le dăm sfaturi să-i ajutăm, pentru a deveni o echipă din ce în ce mai bună”, a declarat Bojan Grubisic.

Masivul pivot e mulțumit de modul în care s-a prezentat echipa în primele jocuri amicale disputate în această formulă, deși rcunoaște că ultimele două teste, cele din Ungaria, au fost mai mult decât ușoare pentru el și colegii săi.

„Ne-am descurcat bine în cele două jocuri de la Cluj, mai ales pentru că era prima oară când am jucat împreună. Cele două jocuri din Ungaria nu sunt atât de relevante, deoarece nivelul echipelor era foarte scăzut, dar și așa am avut ocazia de a încerca câteva scheme noi. Aștept însă câțiva oponenți mai puternici, pentru a vedea exact nivelul la care ne aflăm în acest moment”, a punctat Grubisic.

Deși la Elba n-a avut ocazia să facă echipă cu baschetbaliști americani, după despărțirea de alb-violeți a trecut pe la echipe ce au importat masiv jucători de peste Ocean. Grubisic consideră că americanii veniți la Timba în această vară trebuie să se adapteze stilului de pe „Bătrânul Continent”, însă e convins că vor ridica sala în picioare la meciurile din campionat.

„Va fi un mix între stilul sârbesc și cel american. Eu am jucat la Pitești, cu doi americani, anul trecut la Giurgiu au fost mai mulți. Cei trei americani pe care îi avem vor trebui să se adapteze puțin la stilul european, dar în orice caz, sunt jucători atractivi, spectaculoși, care vor fi pe placul fanilor”, a mai spus Grubisic.

About Gabriel Toth

Leave a Reply