Bogdan Argeș Vintilă, impresionat de parcursul Politehnicii: „Fotbalul este al suporterilor”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Metalolgobus București a bifat prima victorie la nivelul ligii secunde tocmai pe „Știința”. Gruparea veche de 61 de ani, din Pantelimon, s-a impus cu 2-0 în fieful Politehnicii Timișoara, după un joc în care antrenorul ei, Bogdan Argeș Vintilă, consideră că a avut și foarte multă șansă. Fostul goalkeeper de la FC Argeș, Rapid sau FC Național a avut cuvinte de laudă la adresa proiectului fotbalistic de pe „Știința”, exprimându-și dorința de a vedea această echipă, într-un viitor cât mai apropia, pe prima scenă.

Bogdan Argeș Vintilă s-a arătat mulțumit de prima victorie obținută de Metaloglobus în acest sezon, însă admite că șansa a fost de partea echipei sale în meciul de ieri.

„Așteptam această victorie chiar din prima etapă, dar din păcate nu am reușit. Am prestat un joc foarte bun în primele trei jocuri și nu am reușit să luăm decât un singur punct, la UTA. La Timișoara am sacrificat puțin latura estetică, nu am avut un joc foarte spectaculos, pentru că e nevoie să adunăm puncte. Știam că Politehnica e o echipă puternică, o echipă bună, cu un antrenor bun și cu suporteri în spate, care îi duc spre poarta adversă. Nu m-am înșelat deloc, așa a și fost. Pot spune că Dumnezeu a fost cu noi, pentru că Politehnica a avut foarte multe ocazii și putea tranșa jocul în favoarea ei”, a declarat Vintilă.

În repriza a doua, mai mulți jucători ai celor de la Metaloglobus au acuzat crampe musculare, însă tehnicianul vizitatorilor spune că nu a fost vorba despre trageri de timp.

„Nu suport așa ceva, nu îmi place… Suntem însă sub efectul unui joc sâmbătă, cu Pandurii, un drum de 10-11 ore și e normal să apară astfel de probleme musculare. Nu îmi place să păcălesc fotbalul și să pun jucătorul să tragă de timp”, a spus Vintilă. De altfel, căpitanul bucureștenilor, Ștefan Stângă, a fost transportat la spital imediat după schimbarea sa din repriza a doua. „Stângă a suferit o comoție, sper să nu fie nimic grav. Celălalt fundaș, Caramalău, are o entorsă. Pot să spun că am suferit și la propriu, și la figurat”, a mai spus Vintilă.

Antrenorul celor de la Metaloglobus a avut cuvinte de laudă la adresa Politehnicii Timișoara, un proiect asemănător cu cel pe care l-a încercat la Pitești, dar care s-a oprit odată cu promovarea echipei în eșalonul terț.

„Vreau să urez succes Politehnicii Timișoara. E o echipă înființată de suporteri, susținută de suporteri… Și eu am încercat ceva similar la FC Argeș, dar nu am reușit decât să aducem echipa la nivelul Ligii a III-a. Țin să-i felicit pentru ce au realizat până acum și sper ca autoritățile să îi ajute să urce pe prima scenă. Fotbalul este al suporterilor, până la urmă…”, a afirmat Bogdan Argeș Vintilă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply