Bogdan Andone, după succesul cu Ripensia: „Din punct de vedere tactic, am făcut o partidă extraordinar de bună”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a câștigat cea mai scurtă deplasare a sezonului, cea din Ciarda Roșie. A fost 2-0 pe terenul concitadinei Ripensia, la capătul unui meci în care fazele fixe, pragmatismul și atitudinea au făcut diferența în favoarea alb-violeților. Antrenorul Bogdan Andone a ținut să-i felicite pe jucătorii săi și să le mulțumească suporterilor, care și-au încurajat favoriții de pe dâmbul din spatele uneia dintre porți.

Tehnicianul polist a început prin a felicita brigada de arbitri, condusă de arădeanul Mircea Ardelean, care a avut probleme la precedenta partidă disputată în Ciarda Roșie, între Ripensia și CS Balotești, când a fost bruscat de un membru al conducerii gazdelor.

„În primul rând, vreau să încep cu arbitraju. Mi-a fost teamă înainte de meci, sincer să fiu, și nu am dorit să fac nimic public. Știu ce s-a întâmplat la meciul Ripensiei cu Balotești, cu același central, când s-a lăsat cu suspendări. A fost o presiune enormă pe această brigadă, dar din fericire a fost un arbitraj impecabil. Au gestionat bine jocul și mă bucur mult pentru ei, pentru că sunt arbitri tineri, iar sub o presiune atât de mare au dat dovadă de caracter. Încă o dată, țin să-i felicit!”, a afirmat Andone.

„Am întâlnit o echipă bună. Țin să felicit Ripensia pe această cale, pentru că e o echipă preocupată să construiască, are jucători de calitate. Știam care sunt punctele lor forte și punctele lor slabe. Am încercat să profităm de minusurile lor și să le blocăm jucătorii-cheie, ceea ce am reușit, din fericire. Mă bucur că nu am încasat gol și pentru faptul că am marcat din faze fixe. Pe o asemenea vreme și un asemenea teren, e foarte important să gestionezi cât mai bine aceste faze fixe”, a continuat antrenorul alb-violeților, referindu-se la jocul propriu-zis.

Bogdan Andone a subliniat realizarea din această toamnă a elevilor săi, care au câștigat atât derby-ul cu UTA, cât și cel cu Ripensia.

„Nu m-a surprins Ripensia, din punct de vedere tactic cred că am făcut o partidă extraordinar de bună, iar rezultatul e în concordanță cu ceea ce s-a întâmplat în teren. E un derby, le-am și transmis băieților înainte de meci că e important să lași o imagine bună. Mă bucur că au reușit să câștige și derby-ul cu UTA, și cel cu Ripensia, e foarte important pentru ei, pentru că muncesc, fac sacrificii, nu le e deloc ușor. Sper să încheiem cu bine sezonul de iarnă, iar apoi să vedem ce avem de făcut”, a mai spus Andone.

Antrenorul Politehnicii i-a remarcat pe marcatorii celor două goluri, însă a transmis felicitări întregului colectiv.

„Taub are un șut destul de puternic. Și în pregătiri a marcat un gol asemnător. Chiar le-am strigat să îi facă minge mișcată, pentru că dintr-o poziție statică e foarte greu să lovești corect mingea pe un asemenea teren. Mă bucur pentru el, a făcut un joc foarte bun, a muncit foarte mult. La fel, mă bucur și pentru Krausz, care din punctul meu de vedere nu are ce căuta la nivelul Ligii a II-a. Eu îl văd jucând la orice echipă din Liga I, chiar la echipele din play-off, poate mai puțin FCSB și încă una-două echipe, unde sunt jucători de echipă națională. Sorescu, de asemenea, încearcă de fiecare dată să respecte ceea ce îi cer, mă bucur pentru el că are reușite. Toți jucătorii au dat dovadă de o atitudine bună, absolut toți, chiar și cei care au rămas pe bancă. Ați văzut, încerc de fiecare dată să fac schimbări. A jucat Ghinescu, a jucat și Plămadă, încerc să-i fac să joace pe Staicu, Giuricici, vreau ca toți să aibă șansa lor. Cel mai important este grupul, iar faptul ca jucătorii să se bucure de fiecare moment al jocului”, a afirmat Andone, care le-a transmis mulțumiri și suporterilor care au dominat astăzi fondul sonor al arenei din Ciarda Roșie: „La mulțumim foarte mult suporterilor noștri, pentru prezența în număr mare la meciul de astăzi. I-am simțit alături pe tot parcursul meciului, așa cum se întâmplă de fiecare dată, și suntem fericiți că am reușit să le facem astăzi o bucurie”.

 

About Gabriel Toth

Leave a Reply