Bogdan Andone: „Băieții au avut o atitudine extraordinară, au gestionat bine jocul”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a revenit pe o pantă ascendentă și și-a trecut astăzi în cont a doua victorie consecutivă, 1-0 cu CS Mioveni. Antrenorul alb-violeților, Bogdan Andone, și-a felicitat elevii pentru atitudine, dar și pentru faptul că, pentru prima oară în acest sezon, echipa a ieșit de pe teren fără gol primit.

„E o victorie foarte, foarte importantă, dar în acest campionat fiecare punct este extrem de important. Vedeți ce se întâmplă în acest sezon, sunt meciuri echilibrate, echipe imprevizibile. Astăzi, am întâlnit o echipă foarte puternică, una dintre candidatele la promovare, cu jucători foarte buni și un antrenor experimentat. Mioveni e o echipă grea, care pierde foarte greu puncte. Au dovedit astăzi că înfrângerea de pe teren propriu cu Pandurii a fost un accident. Mă bucur foarte mult pentru băieți, au făcut un meci extraordinar, din punctul meu de vedere. Mă bucur foarte mult și pentru faptul că nu am primit gol, ceea ce aș vrea să văd la fiecare meci. Îmi doresc să devenim o echipă mai pragmatică, să creștem și ca joc, dar și ca experiență fotbalistică, pentru că e greu să marchezi meci de meci trei goluri pentru a-ți asigura victoria. Din acest punct de vedere, îi felicit pe băieți, au avut o atitudine extraordinară și au gestionat foarte bine jocul”, a declarat Andone.

O victorie adusă din nou printr-un gol al lui Deian Sorescu. După reușita de 3-2 de săptămâna trecută, de la Clinceni, tânărul mijlocaș polist a semnat și astăzi punctul care a înclinat balanța în favoarea alb-violeților.

„Avem și jucători cu calitate foarte bună. Sorescu e un jucător tânăr, foarte talentat, care trebuie să joace meci de meci în primul rând pentru echipă, iar mai apoi pentru el. Mă bucur foarte mult pentru el, muncește mult la antrenament, e un băiat care își dorește foarte mult. Astăzi și etapa trecută s-au văzut roadele muncii lui”, a precizat Andone.

Două debuturi în alb-violet

În partida de astăzi, a fost titularizat Cosmin Dur-Bozoancă, portarul sosit abia în urmă cu trei zile, de la Viitorul Constanța. Antrenorul Bogdan Andone s-a declarat mulțumit de evoluția tânărului goalkeeper.

„Cum am spus, e un portar bun, care a stat șapte ani la academia lui Gică Hagi, unde a avut foarte multe de învățat. E un portar care cred că prin evoluția lui de astăzi și-a dovedit calitatea și valoarea. Sper să reușească în continuare meciuri la fel de bune și să primească goluri cât mai puține”, a afirmat Andone.

Un alt debutant a fost veteranul Alin Crișanov, care la 39 de ani a bifat astăzi opt minute, pe final de meci, în victoria cu Mioveniul.

„Alin a fost singurul jucător nefolosit din lotul nostru de bază, pentru că n-am prea avut soluții și posibilități tactice să-l utilizez mai des. E un jucător care se pregătește exemplar, a crescut foarte mult în capacitatea de efort în ultima perioadă. E un fotbalist de apreciat și mă bucur că astăzi am avut șansa să-i ofer minutele de final”, a spus Andone.

Antrenorul alb-violeților a fost suspendat la meciul de astăzi. Bogdan Andone are de ispășit o suspendare de trei runde, dictate după partida cu Metaloglobus București, când a avut o discuție mai aprinsă cu centralul partidei.

„Am stat în spatele băncii, pe o platformă, la înălțime. A fost în regulă, doar pe final a fost mai dificil, când și presiunea a fost mai mare. Dar am fost destul de liniștit, pentru că aveam încredere în băieți. Am analizat bine echipa adversă, le-am prezentat punctele forte și cele slabe, au înțeles foarte bine ceea ce le-am transmis”, a explicat Andone.

În runda viitoare, Politehnica va avea un examen extrem de dificil, în deplasare la AFC Hermannstadt, una dintre formațiile care sunt pe val în acest start de sezon.

About Gabriel Toth

Leave a Reply