BCT și-a adjudecat Cupa Timișoara, după 81-76 cu Balkan Botevgrad

zlaja
BC Timișoara a câștigat turneul internațional găzduit în sala „Constantin Jude”, după ce a răpus în finală formația bulgară Balkan Botevgrad. „Leii din Banat” s-au impus cu 81-76, după un meci pe care l-au controlat în bună măsură, dar pe care l-ar fi putut scăpa de sub control pe final.

BC Timișoara a reușit un turneu dătător de speranțe înaintea noului sezon. După victoria de vineri, cu Vojvodina Novi Sad, alb-violeții au câștigat și finala patrulaterului, disputată contra bulgarilor de la Balkan Botevgrad.

„Leii” au început bine meciul, iar după un prim sfert disputat sub semnul echilibrului, se regăseau la conducere, 24-20. Trupa lui Tudor Costescu a luat viteză până la pauza mare, atunci când între cele două echipe se aflau deja 9 puncte, 45-36 în favoarea gazdelor. În sfertul 3, ambele formații au pus câte 21 de puncte pe tabelă, astfel că diferența de 9 puncte s-a menținut, 66-57. În sfertul 4, BC Timișoara a avut o ușoară cădere, bulgarii apropiindu-se periculos, iar apoi chiar preluând conducerea cu mai puțin de trei minute înainte de final (71-70). Bănățenii s-au trezit însă la timp, au gestionat mai bine finalul, iar „trița” lui Zlatko Jovanovic, din ultimul minut, a adus liniștea în sala „Constantin Jude”.

Fostul jucător al celor de la Botevgrad, Vladimir Panic, a fost astăzi cel mai bun realizator al trupei timișorene, cu 18 puncte. L-a urmat căpitanul Jovanovic, cu 14, la fel ca Anthony Lee-Ingram, în vreme ce Aleksandar Radulovic a încheiat cu un double-double, având 11 puncte și 10 recuperări. Tot 11 puncte a mai avut și lituanianul Vaidotas Volkus, lista marcatorilor continuând cu Tremaine Johnson – 7, George Toth – 4 și Flavius Lăpuște – 2. Principala „gură de foc” a bulgarilor a fost Pavel Marinov, cu 22 de puncte, urmat de Peter Sedmak, cu 17, și Stanimir Marinov, cu 12.

„Sunt mulțumit de 37 de minute ale jocului. Am avut o cădere explicabilă pe final, oboseala și-a spus cuvântul. De aceea prefer să jucăm și turnee de două meciuri, nu de trei, pentru că dacă am mai fi jucat și mâine, n-ar fi înțeles nimeni ce se întâmplă. Continuăm să avem unele probleme pe faza de apărare, dar astăzi am reușit să ne completăm și să ne ajutăm mai mult. Per total, cred că a fost un joc mult mai bun decât ieri. Să câștigi două meciuri acasă e foarte important, în perspectiva noului sezon”, a declarat la final antrenorul „leilor”, Tudor Costescu.

În finala mică a Cupei Timișoara, Borac Cacak a câștigat derby-ul sârbesc cu Vojvodina Novi Sad, scor 72-68.

About Gabriel Toth