BCM Danzio, campioana României la U23


BCM Danzio a cucerit astăzi un prim trofeu al anului în sporturile de echipă din Timișoara. Echipa de U23 a clubului și-a asigurat titlul național cu patru meciuri înainte de final, după o victorie clară în fața contracandidatei directe, Universitatea Cluj, în turneul desfășurat la Craiova.

BCM Danzio e câștigătoarea primei ediții a campionatului național de baschet feminin, rezervat sportivelor sub 23 de ani. Fetele pregătite de Dan Ionescu au câștigat primele două dispute ale turneului 4, organizat în aceste zile la Craiova și nu mai pot pierde prima poziție, deși din acest campionat a mai rămas de disputat încă un patrulater, la București.

Victoria decisivă a venit astăzi, în compania principalei contracandidate, Universitatea Cluj, echipa ce le administrase timișorencelor singurul eșec din această campanie. BCM Danzio s-a impus cu 72-54, la capătul unui joc pe care l-a dominat în totalitate. După un început în forță (26-9 la capătul primului sfert), „panterele” și-au pierdut o bună parte a avantajului, la pauza mare tabela indicând 40-31. În partea secundă, BCM Danzio și-a păstrat însă cumpătul și și-a asigurat un final fără emoții: 61-44 după sfertul 3 și, în fine, 72-54 după 40 de minute de joc.

Cea mai bună marcatoare a timișorencelor a fost Adina Stoiedin, cu 20 de puncte, urmată de Marta Fodor – 17, Tunde Kilin – 14, Antoinette Thompson – 14, Christina Zidaru – 4 și Bianca Blanaru – 3. În partida ce a adus titlul la Timișoara au mai evoluat Sandra Steiner, Iulia Filip, Teodora Neagu și Alexandra Bălăceanu.

În primul meci al turneului, BCM Danzio trecuse categoric de Olimpia București, scor 87-38. Pentru „panterele roz” urmează marți un joc cu gazda SCMU Craiova, dar și un ultim turneu de sală, ce se va desfășura în capitală.

About Gabriel Toth

Leave a Reply