BC Timişoara şi-a completat lotul cu trei stranieri

sp-jeremic

Mladen Jeremic, de la KK Vârşeţ, unul dintre transferurile realizate de BC Timişoara la începutul acestui an

BC Timişoara a reuşit să ajungă la un lot de 12 jucători înaintea reluării luptei din Liga Naţională. Clubul alb-violet a anunţat aseară transferul a trei jucători străini: un sârb, un bulgar şi un american. De asemenea, “leii” se vor putea baza în continuare şi pe Dalibor Djapa, cel ce era iniţial anunţat pe lista despărţirilor. În plus, în lotul pregătit de Milorad Perovici şi-au făcut loc şi trei jucători tineri, promovaţi de la echipa secundă a clubului,

BC Timişoara s-a confruntat în mini-vacanţa de iarnă cu un nou exod de jucători. Au părăsit formaţia Vujadin Subotic, Ivan Jelenic, Kentrwan Smith şi Cătălin Petrişor. Pe listă se mai afla şi Dalibor Djapa, cel ce iniţial hotărâse să nu mai continue pe Bega, după încheierea contractului, scandent la finele lunii decembrie. În cele din urmă, el a acceptat să revină în maieul alb-violet.

Conducerea clubului timişorean a căutat, în primele zile ale noului an, soluţii pentru acoperirea golurilor lăsate de plecările de la finele lunii trecute. Astfel, s-a ajuns la trei străini, care reprezintă ultimele opţiuni de transfer ale clubului pentru acest sezon. Ei sunt Mladen Jeremic, Veselin Veselinov şi Joshua Warren.

Mladen Jeremic are 28 de ani, măsoară 198 cm şi provine de la gruparea sârbă KK Vârşeţ. Printre realizările notabile din cariera sa, se numără titlul de campion mondial universitar cucerit în 2011 cu reprezentativa Serbiei. De asemenea, a mai strâns două titluri europene, la U19 şi U20.

Veselin Veselinov poate acoperi posturile 3-4. Măsoară 202 cm şi vine de la una dintre formaţiile puternice din campionatul Bulgariei, Rilski Sportist. Veselinov a fost în cariera sa component al naţionalei de seniori a statului de la sud de Dunăre.

Cel de-al treilea stranier sosit pe bega este Joshua Warren, un pivot american în vârstă de 27 de ani şi care măsoară 206 cm. De-a lungul carierei sale, a evoluat peste ocean, în D-League, dar şi în campionatul japonez, aflându-se la prima sa experienţă în baschetul european.

Tot în aceste zile, BC Timişoara a promovat în lotul primei echipe trei tineri jucători, proveniţi din pepiniera proprie. E vorba despre Horaţiu Covlescu, Vlad Secuianu şi Vlad Butuc.

BC timişoara va disputa primul joc oficial din 2016 luni, de la ora 19, în deplasare cu BC Mureş Târgu Mureş. De altfe, şi următoarele două partide ale alb-violeţilor vor fi tot pe teren străin: la Cluj – marţi, 26 ianuarie şi la Mediaş – aâmbătă, 30 ianuarie.

About Gabriel Toth

Leave a Reply