BC Timișoara se prezintă într-o companie selectă: Zvezda vine pe Bega!

navijaci01_RAS_foto Aleksandar Dimitrijevic_1000x0BC Timișoara va dsputa, la data de 7 septembrie, un amical-eveniment la sala „Constantin Jude”. Trupa lui Dragan Petricevic se va prezenta în fața publicului printr-un meci împotriva celebrei formații sârbe Steaua Roșie Belgrad, clubul ce deține titlul și Cupa Serbiei, dar și Liga Adriatică.

Pe 7 septembrie, de la ora 19, sala „Constantin Jude” va geme de lume. BC Timișoara va disputa un amical de prezentare în compania uneia dintre cele mai importante nume ale baschetului european și, în același timp, în fața unuia dintre cele mai apreciate branduri din această zonă: Crvena Zvezda.

Gruparea din Belgrad a cucerit de 16 ori titlul național, ultima oară chiar în acest an. Steaua Roșie, revenită în lumea bună a baschetului după câțiva ani de recul, a pus punct unui șir de 13 triumfuri consecutive ale rivalei Partizan în întrecerea internă, cucerind titlul pentru prima oară după 17 ani. În plus, „crveno-beli” sunt și deținătorii Ligii Adriatice, după 3-1 în finala cu gruparea croată Cedevita Zagreb.

“Este o onoare pentru noi că Steaua Roșie a acceptat invitația. Este un nume mare al baschetului european și faptul că mulți jucători crescuți la Zvezda au fost la echipa noastră, precum Vladimir Tica și Srdjan Jovanovic, a contat mult. Sper ca meciul să fie o bucurie pentru suporterii noștri și un test util pentru echipă, în perspectiva cupelor europene”, a declarat managerul lui BCT, Leontin Demaio, pentru site-ul oficial al grupării timișorene.

Antrenorul Zvezdei e muntenegreanul Dejan Radonjic, artizanul succeselor din sezonul trecut, când belgrădenii au reușit tripla campionat – Cupă – Liga Adriatică. Sârbii vor evolua în sezonul viitor în cea mai importantă competiție continentală, Euroliga, unde au fost repartizați într-o grupă de foc, alături de deținătoarea trofeului, Real Madrid, Fenerbahce Istanbul, Khimki (Rusia), Bayern Munchen și Strasbourg. Obiectivul Zvezdei e accederea în Top 16, performanță reușită și în precedenta ediție a Euroligii.

Steaua Roșie Belgrad dispune de un lot extrem de valoros, cei mai importanți jucători care vor putea fi văzuți la 7 septembrie, pe parchetul sălii „Constantin Jude” fiind grecul Sofoklis Schortsianitis, germanul Maik Zirbes, slovenul Jaka Blazic, americanul Marcus Williams, sârbii Luka Mitrovic, Nikola Kalinic, Nemanja Dangubic și Stefan Nastic.

About Gabriel Toth

Leave a Reply