BC Timișoara numește un nou antrenor înaintea importantei întâlniri cu Mediașul

16_37_42_416BC Timișoara a înregistrat șase înfrângeri în tot atâtea etape scurse de la începutul campionatului. Criza financiară, care a fost la un pas de a duce la dispariția echipei de pe harta primei divizii, după aproape trei decenii, s-a resimțit din plin în evoluția echipei, una încropită chiar în săptămâna premergătoare primei etape. Între timp, antrenorul Dragan Petricevic a părăsit corabia, pentru ca în ultimele etape banca tehnică să fie asigurată de trio-ul Nenad Markovic – Cristian Bota – Radenko Toroman.

BC Timișoara a numit ieri un nou antrenor principal, unul care cunoaște bine atât gruparea alb-violetă, cât și baschetul românesc în ansamblu. E vorba despre Milorat Perovic, un tehnician sârb în vârstă de 55 de ani, care în ultimul deceniu a activat la mai multe grupări din țara noastră.

Născut la 8 mai 1960 la Vrbas, Perovic a activat ca antrenor principal la Rapid București (sezonul 2007/2008, primul pentru el în România) și la CSU Cuadripol Brașov. A avut însă o activitate mai îndelungată ca antrenor secund, la U BT Cluj, Gaz Metan Mediaș și chiar BC Timișoara, unde l-a asistat pe Predrag Badnjarevic, în urmă cu patru ani. De asemenea, a fost în urmă cu doi ani și secundul lui Marcel Țenter pe banca echipei naționale a României.

Milorad Perovic va debuta pe banca timișorenilor sâmbătă, atunci când BCT va primi vizita formației Gaz Metan Mediaș, una dintre posibilele contracandidate la evitarea retrogradării. Dacă alb-violeții au înregistrat eșecuri pe linie, trupa din Mediaș a înregistrat o victorie, una cu adevărat surprinzătoare, 75-68 la Târgu Jiu, în etapa a treia. La Gaz Metan evoluează mai mult baschetbaliști cunoscuți publicului timișorean, în frunte cu Florin Popa, revenit pe Târnava Mare, după ce sezonul l-a început în culorile BCT-ului. Din vară, în lotul sibienilor se mai află Alin Andrieș și Bogdan Costa, foști echipieri ai celor de la Timba, în cele trei sezoane petrecute de „urși” în Liga Națională.

În altă ordine de idei, notăm și o primă veste bună, după două luni negre pentru clubul alb-violet. Pentru BCT se întrezărește o speranță de revenire la normalitate, grație noului club sportiv municipal (S.C.M.) înființat și aprobat vineri, prin votul Consiliului Local. Echipa de baschet va fi prima care va intra sub tutela acestei structuri, regulamentele federației de specialitate permițând această modificare, chiar în timpul campionatului.

About Gabriel Toth

Leave a Reply