BC Timișoara nu își subestimează concitadina: „Echipele care vor juca aici cu Timba vor avea o deplasare dificilă”

dragan petricevicSâmbătă se va desfășura cel de-al cincilea episod al duelului 100% timișorean din Liga Națională masculină de baschet, dintre BC Timba și BC Timișoara. „Leii din Banat” se găsesc în postura de oaspeți în sala proprie, antrenorul Dragan Petricevic vorbind despre o deplasare în adevăratul sens al cuvântului când vine vorba despre actuala formație a „urșilor”.
Dragan Petricevic e de părere că întâlnirea de sâmbătă, dintre Timba și BC Timișoara, va fi mai echilibrată decât în anii trecuți, galben-negrii întărindu-se considerabil în presezon.
„Cu siguranță va fi un duel mai echilibrat. Timba, în acest moment are un străin în plus față de noi în lot. Ne așteptăm la un meci bun. Suntem conștienți de faptul că jucăm în deplasare, iar punctele sunt foarte importante. Se poate crede că glumesc, dar spun cât se poate de sincer că echipele care vor juca aici cu Timba, vor avea o deplasare destul de dificilă. Nu sunt multe echipe în campionat care vor putea pleca foarte ușor cu puncte de la Timișoara, fie că e vorba despre BCT sau Timba”, a declarat Petricevic.
Tehnicianul bosniac nu se va putea baza pe unul dintre jucătorii importanți, Bogdan Popescu, plecat în Japonia cu naționala 3×3 a României, la turneul FIBA 3×3 World Tour. „Vom vedea sâmbătă cât va conta absența lui. E vorba de un jucător ce până acum avea o medie de 20-22 de minute pe meci. Dar trebuie să găsim soluții. Echipa va trebui să dea cu 10% mai mult decât de obicei. Așa se poate acoperi absența unui jucător”, a mai spus Petricevic.
Tehnicianul lui BC Timișoara nu se așteaptă la surprize din partea concitadinei, însă e convins că „urșii” vor juca cu o ambiție suplimentară împotriva echipei sale. „Nu mă aștept la surprize din partea lor. Mă aștept ca Timba să joace cu multă ambiție, cu multă dorință. Sunt convins că își vor dori foarte mult să învingă, acest meci probabil înseamnă foarte mult pentru ei. Dar despre surprize nu putem vorbi în campionatul intern, cum nici noi n-am surprins Clujul și nici noi n-am fost surprinși de Steaua. Pentru noi e un meci de campionat, nu avem absolut nimic de împărțit cu ei decât rivalitatea de pe teren”, e de părere Dragan Petricevic.
Partida BC Timba – BC Timișoara se va disputa sâmbătă, de la ora 18, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply