BC Timișoara cedează clar la Pitești, în ultimul meci al sezonului

© Emanuel Titus Iliesi

Slobodan Dudnjerski a încheiat în „double-double”, în ciuda înfrângerii drastice a timișorenilor de la Pitești (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

BC Timișoara a pierdut categoric jocul disputat astăzi, în deplasare, la BCMU Pitești, o partidă care nu a mai avut însă nicio miză pentru bănățeni. Elevii lui Nenad Mandic au fost întrecuți cu 84-57 de argeșeni, care prin acest succes își asigură, la rândul lor, participarea și în viitoarea ediție a Ligii Naționale.

BC Timișoara a plătit tribut în această seară, la Pitești, lipsei de inspirație din spatele liniei de 6.75m. După o jumătate de oră de joc, bănățenii nu reușiseră nicio „triță” din 9 încercări, în vreme ce piteștenii punctaseră de șapte ori de la distanță, din 19 aruncări. În ultimul sfert, au venit și cele două reușite din spatele liniei, izbutite de Djapa și Veselinov, care au dus procentajul total al echipei la 12% la acest procedeu.

Aruncările de trei puncte au reprezentat doar unul dintre capitolele la care formația timișoreană a fost deficitară în această seară, în Trivale. A rezultat un meci fără istoric, dominat de piteșteni da capo al fine, în condițiile în care Timișoara își asigurase menținerea în elita baschetului românesc încă de sâmbăta trecută.

BCMU Pitești a luat o opțiune serioasă încă din primul sfert, câștigat cu 26-14, pentru ca până la pauza mare diferența să se mărească la 15 puncte, 41-24 pentru gazde. Situația nu s-a schimbat nici după pauza mare, argeșenii continuând să-și mărească ecartul: 65-41 după o jumătate de oră de joc și 84-57 scor final.

Cel mai bun om al Timișoarei a fost, în această seară, Slobodan Dundjerski, autor al unui double-double, cu 15 puncte și 10 recuperări, la care a mai adăgat și 6 pase decisive. Au mai punctat pentru bănățeni Mladen Jeremic 14 puncte, Veselin Veselinov 9, Stefan Zivanovic 7, Dalibor Djapa 5, George Toth 5 și Joshua Warren. Peste 20 de minute a bifat astăzi și căpitanul Zoran Milencovici, fără realizări ofensive, în vreme ce tinerii Raul Covaciu și Vlad Szekely au rămas și de această dată în postura de rezerve neutilizate, deși meciul nu mai avea nicio miză pentru timișoreni.

De partea cealaltă, de la Pitești s-a remarcat Vincent Hunter, la rândul său printr-un double-double, 15 puncte și 10 recuperări. Au mai punctat pentru gazde Tudor 14 puncte, Lee 11, Pustozvonov 11, Mladenovic 11, Diggs 10 și Bakic 3.

În celelalte două meciuri disputate în această seară, în grupa locurilor 7-12: Dinamo București – Energia Rovinari 85-65 și Phoenix Galați – Gaz Metan Mediaș 105-98. Iată cum arată clasamentul final al acestei grupe:

1. Phoenix Galați 48p.
2. Dinamo București 47p.
—————————-
3. BCMU Pitești 44p.
4. BC Timișoara 44p.
—————————-
5. Energia Târgu Jiu 43p.
6. Gaz Metan Mediaș 37p.

Phoenix Galați și Dinamo București vor participa în play-off-ul Ligii Naționale, de pe locurile 7, respectiv 8, în vreme ce Energia Târgu Jiu și Gaz Metan Mediaș au retrogradat în eșalonul secund.

About Gabriel Toth

Leave a Reply