BC Timișoara, în căutarea celui de-al patrulea succes consecutiv. Duel alb-violet la Pitești

EMANUEL TITUS ILIESI / MEDIAFAX FOTO

Etapa a 16-a a Ligii Naționale de baschet masculin programează un nou meci extrem de dificil pentru BC Timișoara. Bănățenii vor evolua mâine seară, în deplasare, la Pitești, în compania unei echipe cu care se află în acest moment la egalitate de puncte. De altfel, înaintea rundei de la acest final de săptămână, există un pluton de patru echipe cu câte 22 de puncte, alături de timișoreni și piteșteni regăsindu-se în această situație campioana en titre, CSM Oradea, și BC Mureș Târgu Mureș.

BC Timișoara traversează, fără doar și poate, cea mai fastă perioadă din actualul sezon. Gruparea de pe Bega a acumulat numai victorii în ultimele trei partide de campionat: 82-78 acasă, cu Dinamo, 83-77 în deplasare, la Craiova și 86-82, tot pe teren propriu, cu liderul Steaua București, prima mare surpriză a anului 2017 în Liga Națională.

Deși a trecut prin schimbări la cumpăna dintre ani, atât la nivelul efectivului, cât și la nivelul băncii tehnice, formația timișoreană se află, așadar, pe o pantă ascendentă, pe care speră să o continue și cu ocazia jocului de mâine seară, din Trivale. Formația din Pitești e una redutabilă pe teren propriu, unde a pierdut doar în fața primelor două clasate, U-BT Cluj și Steaua, dar a răpus campioana CSM Oradea, în urmă cu aproape o lună.

„Ne așteaptă un meci deosebit de greu. Întâlnim una dintre contracandidatele la ocuparea locurilor IV-VI, într-o sală unde vizitatorii se impun foarte greu. Sper să le oferim timișorenilor un nou meci bun și sunt sigur că băieții vor evolua cu dăruire, vor face tot ce le stă în putere ca să câștige. Câțiva dintre jucători au fost afectați de vremea rece din ultimele zile, dar stafful medical lucrează la recuperarea lor. Vor face deplasarea toți cei șase stranieri și îi vom alege pe cei cinci de pe foaie chiar înaintea meciului”, a declarat antrenorul Cristian Bota, înaintea plecării spre Pitești.

Partida BCMU Pitești – BC Timișoara se va disputa mâine seară, de la ora 20:00, în transmisiune directă pe Digi Sport.

About Gabriel Toth

Leave a Reply