BC Timișoara a câștigat, la prima reprezentație în fața fanilor: 82-81 cu Balkan Botevgrad

dr1BC Timișoara și-a prezentat astăzi lotul cu care va ataca ediția 2014/2015 a Ligii Naționale. Cu această ocazie, alb-violeții au disputat și un amical puternic – primul în fața propriilor suporteri din această vară – în fața unei forțe a campionatului Bulgar, Balkan Botevgrad. Alb-violeții au avut de așteptat până în secundele de final pentru a-și asigura victoria, în condițiile în care nu s-au putut baza pe doi jucători de pe poziția 3.

Momente speciale astăzi, la sala „Constantin Jude”. BC Timișoara a organizat o prezentare de gală a lotului, iubitorii de baschet din oraș făcând cunoștință cu cei ce vor îmbrăca maioul alb-violet în viitoarea ediție de campionat. În plus, partida de verificare de astăzi, cu Balkan Botevgrad, a prilejuit și meciul de retragere pentru doi jucători emblematici ai baschetului timișorean, Dan Păltinișanu și Petru Czmor, ambii punându-și în această vară ghetele în cui pentru a se alătura Academiei BC Timișoara, proiect ce demarează oficial chiar în aceste zile.

Meciul în sine a început în nota de dominare a bulgarilor, care au condus în permanență până la pauza mare. După primele zece minute, trupa lui Aleksandar Todorov avea șase puncte avans, însă alb-violeții s-au apropiat la doar o lungime în spatele vizitatorilor chiar înaintea pauzei mari (39-40).

Timișorenii au revenit mult mai deciși la cabine și, până la finalul sfertului 3, au echilibrat situația pe tabelă: 64-64. În ultimele zece minute, alb-violeții au părut mai vioi, forțându-i pe bulgari să greșească în special pe faza ofensivă. Elevii lui Petricevic s-au desprins la un moment dat chiar la zece puncte, dar oaspeții au replicat prompt și au menținut suspansul până în secvențele de final. Cu trei secunde rămase pe ceas, Kelvin Lewis a pătruns printre apărătorii lui Balkan și a obținut faultul, transformând ambele aruncări libere, pentru 82-81. Bulgarii au încercat să dea lovitura chiar înaintea sirenei, însă Pavel Marinov a alunecat, în momentul în care a recepționat pasa de la margine, facilitând astfel victoria la limită a gazdelor.

Americanul Kelvin Lewis a fost cel mai bun marcator al timișorenilor, cu 16 puncte, urmat de Pesic 15, Manigat 15, Jovanovic 13, Popescu 8, Tica 7, Toth 6 și Milencovici 2. Păltinișanu și Czmor au intrat pe parchet pe finalul sfertului 2, în vreme ce Persic și Stăncuț au fost indisponibili, din cauza unor accidentări.

„Cred că a fost o seară frumoasă pentru a prezenta echipa în fața timișorenilor. Meciul a fost pe măsură, în fața unei echipe bune, ce are în componență patru jucători din naționala Bulgariei și trei jucători sârbi de valoare. Mi-a plăcut echipa lor. Nouă ne-a trebuit destul de mult să depășim emoțiile prezentării, care a fost foarte frumoasă, de altfel. Am avut probleme cu accidentările, rotația a fost mai scurtă, s-a simțit că ne-au lipsit doi jucători de poziția 3, Persic și Stăncuț. Dar s-a terminat frumos, mai ales pentru suporteri. Sper să continuăm în aceeași manieră, chiar dacă e să câștigăm toate meciurile la un punct diferență. Dar cred că e mai frumos să câștigăm, decât să pierdem”, a declarat la final antrenorul „leilor”, Dragan Petricevic.

About Gabriel Toth

Leave a Reply