BC Timișoara câștigă primul meci al semifinalei

„Leii din Banat” au îbc timisoara u mobitelconceput perfect seria cu U Mobitelco Cluj.  Elevii lui Predrag Badnjarevic au învins cu 81-78, la capătul unui meci cu multe căderi și reveniri de ambele părți.

Clujenii au început tare meciul de la Timișoara și după patru minute aveau un parțial de 13-0. Lipsa de inspirație a gazdelor a luat sfârșit odată cu prima reușită, semnată de Jovanovic, și apoi de inspirația de după linia de 3 puncte a lui Sarovic. Alb-violeții au reușit să se apropie la două puncte de ardeleni la capătul primului sfert (23-25), pentru ca, la începutul actului secund, să preia pentru prima oară conducerea. La pauza mare bănățenii aveau deja un ecart de șapte puncte (45-38), care avea să se majoreze imediat după pauză (48-38), cea mai mare diferență înregistrată astăzi în favoarea timișorenilor.

Gazdele au avut însă un nou moment de cădere, favorizându-le revenirea clujenilor, care aveau să încheie cel de-al treilea sfert în avantaj minim (59-58). Ultimele 10 minute au fost însă gestionate perfect de către alb-violeți, care și-au adjudecat victoria și grație inspirației lui Archie, imbatabil sub ambele panouri.

Robert Sarovic a fost MVP-ul meciului, sârbo-germanul timișoarei aducând 26 de puncte în contul BCT-ului. L-au urmat Dominique Archie (13 puncte), respectiv Bogdan Popescu și Zlatko Jovanovic (câte 12). În tabăra adversă, cel mai prolific jucător a fost Zoran Krstanovic (23 de puncte).

„A fost foarte, foarte greu. Desigur, a fost un meci plăcut ochiului, dar pentru mine a fost ca un maraton. Ne-a fost greu, mai ales în final, datorită absenței lui Jovanovic. Am avut însă resurse de energie și, cu puțin noroc, am reușit să câștigăm. Nu ne-am așteptat la un asemenea început din partea Clujului. Noi am fost destul de moi, fiind mai mult preocupați să nu faultăm.țin să le mulțmesc suporterilor, ne-au ajutat foarte mult și sper să vină și la meciul de mâine”, a declarat, la finalul meciului, tehnicianul „Leilor din Banat”, Predrag Badnjarevic.

About Gabriel Toth

Leave a Reply