BC Timișoara a încheiat cantonamentul! Urmează amicalul de gală cu Crvena Zvezda

11889491_956575647698561_1761843019683023331_nBC Timișoara a încheiat aseară jocurile din stagiul slovaco-austriac. Alb-violeții au fost învinși de campioana Austriei, Gussing Knights, cu 81-78, în condițiile în care din echipă au lipsit Bogdan Popescu și Hristo Nikolov, ambii accidentați.

Bilanț pozitiv pentru BC Timișoara, după cele cinci jocuri disputate în ultimele două săptămâni, în Slovacia și Austria. „Leii din Banat” au bifat trei succese, în compania grupărilor austriece Furstenfeld Panthers (75-77) și Oberwarth (78-70) și în fața slovacilor de la Patrioti Levice (77-65). Cele două eșecuri din această perioadă au apărut în fața campioanelor celor două țări: 69-80 cu Rieker Komarno și 78-81 aseară, pe terenul laureatei din Austria, Gussing Knights. În acest ultim joc, alb-violeții au prestat un joc bun, în ciuda absențelor lui Popescu și Nikolov. Timișorenii au condus chiar la intrarea în ultimul minut de joc, însă o greșeală defensivă a dus la încasarea unui coș de trei puncte, prin care austriecii au obținut victoria.

„Avem două accidentări, nu grave, însă am preferat să nu riscăm și i-am trimis pe cei doi acasă. Am o imagine clară asupra echipei: a fost o perioadă cu efort mare, cu antrenamente, jocuri și deplasări, nu lungi, dar totuși deplasări. Și cu Gussing am jucat bine, deși am pierdut”, a concluzionat antrenorul timișorenilor, Dragan Petricevic, pentru site-ul oficial al clubului.

Tehnicianul bosniac spune că principalul obiectiv în acest cantonament a fost omogenizarea lotului, unul remaniat aproape în totalitate față de sezonul trecut. „Am venit în cantonament cu gândul să jucăm, să lucrăm la omogenitate și am reușit în parte. Avem șapte jucători noi și trebuie să muncim în continuare. Au fost lucruri bune, dar și altele pe care le vom îndrepta în perioada următoare, una cu mai puține meciuri, în care ne vom căuta prospețimea fizică, dar și psihică”, a mai spus Petricevic.

BC Timișoara se pregătește de amicalul de gală, cu Crvena Zvezda. Echipa din Belgrad a revenit spectaculos în top, reușind în sezonul trecut „tripla” campionat – cupă – Liga Adriatică. Partida cu Steaua Roșie, care va consfinți și prezentarea lotului formației timișorene, va avea loc luni, la sala „Constantin Jude”, de la ora 19. Biletele pentru acest meci, în valoare de 5 lei, pot fi achiziționate deja din rețeaua Eventim. Tichetele vor fi disponibile și în ziua jocului, la casieriile sălii „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply