BC Timba a ținut în șah Piteștiul până spre final

DSC_5300 (Medium)BC Timba a pierdut primul joc din noua ediție a Ligii Naționale. „Urșii” au cedat pe teren propriu, în fața celor de la BCMU Pitești, scor 83-90, la capătul unui joc în care au ținut mereu aproape de adversar, însă le-a lipsit mai mereu acel „ceva” pentru a se instala la conducere.

După un start confuz de meci, în care galben-negrii au pierdut ușor două posesii în primele 20 de secunde, cele două echipe au alternat la conducere, însă piteștenii au reușit desprinderea înaintea finalului primului sfert, încheiat cu scorul de 29-24 în favoarea acestora din urmă. Trupa lui Șapera și-a mai adăugat un punct la ecart până la pauza mare (45-51), însă jocul rămânea în continuare echilibrat.

Timișorenii au restabilit egalitatea la patru minute de la reluare, 55-55, grație unei „trițe” semnate de Sljivancanin, însă apoi au pierdut din nou teren în fața argeșenilor, care la finalul sfertului 3 aveau 10 puncte avans, 73-63. Timba a reușit să mai strângă rezultatul în ultimele zece minute, însă nu a mai găsit soluțiile necesare pentru a periclita victoria Piteștiului.

Americanul Glen Dandridge a fost cel mai bun marcator al „urșilor”, cu 23 de puncte, urmat de Sljivancanin 16, Brkic 9, Mijatovic 9, Glazyrin 8, Filip 8, Petrovic 5 și Costa 5. De partea cealaltă, Mirko Kovac a pus 19 puncte pe tabelă pentru piteșteni, fiind urmat de Pilcevic cu 15 și Fraseniuc cu 13.

Reacții la cald

„Ne-au lipsit mai multe lucruri astăzi. În primul rând, omogenitatea. Am comis foarte multe greșeli, deși pe faza defensivă am pregătit jocul bine. Am jucat de la egal la egal tot meciul, dar câteva greșeli individuale au făcut diferența. Din păcate, pe tot parcursul meciului a trebuit să îi urmărim din spate, am ajuns de câteva ori la un punct-două de ei, după care ratam o aruncare deschisă sau făceam o greșeală în apărare, permițându-le piteștenilor să se distanțeze din nou. Nu pot să spun că sunt dezamăgit, pentru că jucătorii au luptat, dar echipa nu e 100% încă, din niciun punct de vedere. Am și întâlnit astăzi un adversar care ne-a pedepsit, au avut 50% procentaj de la 3 puncte”. (Bogdan Murărescu, antrenor Timba)

„Timba are o echipă bună în acest an, cu câțiva jucători experimentați și care au un potențial baschetbalistic destul de mare. Pot face anumite lucruri și în atac, și în apărare și cred că vor fi o echipă de urmărit în acest sezon, mai ales acasă. Cred că diferența a fost făcută și de banca noastră mai lungă, și de deciziile noastre inspirate pe faza de atac. Pe faza de apărare am avut probleme, deoarece pivoții noștri au acumulat cam multe faulturi într-un timp scurt, astfel că a trebuit să ne schimbăm puțin jocul obișnuit. Una peste alta, cred că în momentele importante ale partidei am fost mai lucizi, iar jucătorii noștri au luat deciziile corecte”. (Hristu Șapera, antrenor BCMU Pitești)

About Gabriel Toth

Leave a Reply