BC Timba părăsește Cupa României


Timba nu a reușit să obțină nicio victorie în turneul de la Mediaș, din prima fază a Cupei României. „Urșii” au cedat ușor în toate cele trei jocuri, disputate cu SCM Craiova, Farul Constanța și CSU Sibiu.

BC Timba a avut o prestație modestă în turneul de la Mediaș, din prima fază a Cupei României. Gruparea timișoreană a fost învinsă detașat de toți cei trei adversari pe care i-a întâlnit în acest sfârșit de săptămână, nereușind să câștige decât patru sferturi din totalul de 12.

În primul meci de la Mediaș, Timba a cedat extrem de ușor inițiativa în fața celor de la SCMU Craiova. Cu patru foști componenți ai Elbei în lot – Dzambic, Habus, Miskovic și Petrișor – oltenii s-au distanțat la 13 puncte după primul sfert (23-10), mărindu-și substanțial ecartul până la pauza mare (44-19). Timba nu s-a regăsit nici după pauză, cu 10 minute înainte de final Craiova având un avans de 30 de puncte (69-39). Bănățenii au echilibrat disputa pe final, dar n-au reușit decât să recupereze un punct din handicap (51-80). Principalii marcatori ai „urșilor” au fost Huckaby – 12, Pătru, Glynn și Stojakovic – câte 8.

Timba nu și-a revenit nici în a doua zi a patrulaterului, în duelul nou-promovatelor cu Farul. Constănțenii au avut un ecart de 13 puncte la pauza mare (50-37), pe care și l-au mărit în primele 10 minute ale părții secunde (75-48). „Urșii” au recuperat din avans în ultimul sfert, câștigat la o diferență de 9 puncte, stabilind astfel scorul final la 91-73 în favoarea dobrogenilor. În formația timișoreană s-au remarcat Huckaby – 19 puncte, Glynn – 13 și Czmor – 9.

BC Timba și-a încheiat aventura în Cupa României în această dimineață în compania celor de la CSU Sibiu, grupare pregătită de Dragan Petricevic. Ardelenii s-au distanțat la 11 puncte după primul sfert, „urșii” reușind să recupereze doar un punct până la pauza mare, atunci când tabela indica 33-23 în favoarea sibienilor. Timișorenii au pierdut orice șansă în sfertul 3, pe care trupa lui Petricevic l-a câștigat categoric (27-11), urcând scorul la 60-34. Bănățenii s-au mișcat ceva mai bine în ultimele 10 minute, însă n-au mai putut decât să reducă sensibil consistentul avantaj al Sibiului (56-80). Bosko Stojakovic și Jordan Glynn au marcat câte 16 puncte pentru Timba, urmați de Alex Johnson, cu 9.

About Gabriel Toth

Leave a Reply