BC Timba continuă agonia, după 74-85 cu CSS Giurgiu


BC Timba nu se regăsește, la debutul în eșalonul de elită. Elevii lui Bogdan Murărescu au pierdut cel de-al doilea joc consecutiv pe teren propriu, în fața celor de la CSS Giurgiu, după un meci în care „urșii” au avut din nou căderi inexplicabile.

Impactul cu Liga Națională pare a fi prea puternic pentru BC Timba. Deși galben-negrii au transferat șapte jucători în această vară, dintre care șase străini, Bogdan Murărescu mai are multe de pus la punct, mai ales în ceea ce privește concentrarea elevilor săi.

La fel ca în disputa de săptămâna trecută, cu SCMU Craiova, Timba a arătat bine în primul sfert. După 19-19 la capătul primelor 10 minute de joc, galben-negrii au avut o nouă cădere inexplicabilă, oaspeții având la un moment dat un parțial de 23-4. Scorul la pauză a fost 31-44, însă chiar și așa timișorenii au reușit să revină în cărți la finele sfertului 3, atunci când giurgiuvenii nu mai aveau decât patru puncte avans (53-57). Din păcate, băieții lui Murărescu nu au reușit să păstreze aceeași cadență și în ultimele 10 minute, CSS Giurgiu impunându-se la o diferență confortabilă, care i-a scutit de emoții în final.

Cel mai bun marcator pentru Timba a fost Alexander Johnson, cu 17 puncte, urmat de Bosko Stojakovic – 13, Jordan Glynn – 11, Chief Kickingstallionsims – 11, Florin Popa – 9, Rickey Huckaby – 6, Daniel Pătru – 4, Bojan Grubisic – 2 și Alin Andrieș – 1.

„A fost puțin mai bine decât în repriza a doua cu Craiova, dar încă nu avem constanță în joc, facem multe greșeli inexplicabile pentru acest nivel. E totuși o diferență mare între nivelul cu care erau obișnuiți o parte dintre băieții noștri și ceea ce se joacă în prima ligă. Sunt multe lucruri care nu merg cum trebuie. N-avem experiență, n-avem răutate. Am căzut în sfertul 2, pentru că am avut cinci pase greșite în cinci atacuri consecutive. E normal că pici la un moment dat. Dacă nu reușim să dăm o pasă, poate că nu e locul nostru aici. În plus, avem probabil cel mai mic buget din prima ligă după Dinamo. Cum spuneam, sunt mulți factori. Totuși, am văzut că se poate lucra. Nu avem jucători foarte buni din punct de vedere individual, nu avem experiență pe mai multe posturi. E nevoie de timp”. (Bogdan Murărescu, antrenor BC Timba)

About Gabriel Toth

Leave a Reply