BC SCM Timișoara trece de sută în Maramureș! Show marca Jeremic în returul cu Olimpic Baia Mare

© Emanuel Titus Iliesi

Mladen Jemic a pus 31 de puncte pe tabelă pentru BC SCM Timișoara, în returul de astăzi, de la Baia Mare (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

BC SCM Timișoara a acces en fanfare în turneul Final 8 al Cupei României. Deși calificarea fusese asigurată, în mare măsură, din meciul tur, de la Timișoara, alb-violeții lui Nenad Mandic au reușit o victorie și mai clară în deplasare, cu BCM Olimpic Baia Mare. Bănățenii s-au impus cu 103-74, la capătul unui meci de excepție făcut de căpitanul Mladen Jeremic.

Meci fără istoric astăzi, în sala „Lascăr Pană” din Baia Mare. Cu biletele pentru Final Eight-ul Cupei României în buzunar încă din meciul tur, câștigat pe teren propriu cu 96-69, BC SCM Timișoara a oferit o veritabilă demonstrație de forță pe terenul nou-promovatei BCM Olimpic și a avut ocazia să-și testeze din nou tinerii.

Cu o rotație scurtă, după accidentarea lui Zoran Milencovici și excluderea pe motiv de indisciplină a lui Andrei Ghiriș, formația timișoreană s-a folosit din plin astăzi de toți cei zece jucători înscriși pe raportul de joc. Tânărul Alexandru Albu a prins chiar mai bine de 17 minute pe parchet la Baia Mare, Mihai Ursan și Cristian Mocrițchi intrând și ei 5:06, respectiv 2:22 minute în această seară.

Raporul de forțe a fost din start unul dezechilibrat. Alb-violeții și-au asigurat un avans liniștitor încă din primul sfert, 17-31, după care au continuat să se distanțeze pe tabelă, pauza mare găsindu-i la adăpostul unui avans de 17 puncte, 37-54. Baia Mare a reușit să mai ciuntească din handicap în sfertul 3, încheiat la scorul 60-74, însă ultimele zece minute au aparținut în totalitate timișorenilor. Băieții lui Mandic au „evadat” la aproape 30 de puncte de adversar și, pentru prima oară în acest sezon, au depășit borna celor 100 de puncte într-un meci.

Căpitaul bănățenilor, Mladen Jeremic, a fost într-o formă de zile mari astăzi, reușind 31 de puncte în fața echipei din Baia Mare. Au mai punctat pentru BCT Octavian Popa Calotă 19 puncte, Adrian Diaz 18, Milos Komatina 13, Ionuț Drăgușin 12, Nikola Otasevic 5 și Georgian Păun 5. De partea cealaltă, Baia Mare a punctat prin Macura 17, Movileanu 16, Pajkovic 11, Dumitrescu 8, Ciotlăuș 6, L. Țibârnă 6, Smith 4, Pavlovic 4 și Dunca 2.

BC SCM Timișoara trece astfel categoric de BCM Olimpic Baia Mare, cu o diferență totală de 56 de puncte, și accede în turneul final al Cupei României. În premieră, acest sezon propune un format nou pentru faza finală a întrecerii, la care vor lua parte opt echipe.

About Gabriel Toth

Leave a Reply